Bečka pijanistička zvijezda u Lisinskom

Bečka pijanistička zvijezda u Lisinskom

Koncert počinje svečanom i dostojanstvenom Uvertirom u B-duru bečkog majstora F. Schuberta, nakon čega slijedi vatromet pijanističkoga virtuoziteta u Beethovenovom Drugom klavirskom koncertu u B-duru

Mlada pijanistička zvijezda Petar Klasan stiže iz Beča u dvoranu Lisinski u Zagrebu, gdje će u srijedu, 16. prosinca zajedno sa Zagrebačkim orkestrom mladih pod vodstvom maestra Igora Tatarevića prirediti koncert koji ne smije propustiti.

Za sve one koji još uvijek nisu imali prigodu doživjeti Zagrebački orkestar mladih (ZOM), spomenuti je koncert prigoda za susret s ovim »orkestrom s dušom«.

Nakon posljednjih uspješnih koncerata i glazbene čarolije Mozarta u vrtu, manifestacije održane ljetos u Klovićevim dvorima, ZOM priprema još jedno uzbudljivo glazbeno putovanje i pod vodstvom maestra Tatarevića ugošćuje pijanističku zvijezdu svjetskoga sjaja – bečkog đaka Petra Klasana.

Organizatori najavljuju kako će koncert biti pamćenja vrijedan doživljaj glazbe, izvedbe, energije i virtuoziteta.

Koncert počinje svečanom i dostojanstvenom Uvertirom u B-duru bečkog majstora Franza Schuberta, nakon čega slijedi vatromet pijanističkoga virtuoziteta u Drugom klavirskom koncertu u B-duru Ludwiga van Beethovena. U drugom dijelu još i Schubertova Peta simfonija u B-duru – u koncertnoj večeri za »čistu peticu« glazbenih impresija i doživljaja.

O solistu večeri ne treba trošiti previše riječi, no ipak ponovimo da je Klasan je pijanist »raskošnog i iznimnog talenta« (Večernji list) i garantira nezaboravno putovanje »prvom klasom« svjetskog pijanizma.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 55 kn (35 za studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom) mogu se kupiti na blagajni Lisinski ili na www.ulaznice.hr. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni