“Bazeni će raditi kako građani žele, a Ustanova ide u likvidaciju”

“Bazeni će raditi kako građani žele, a Ustanova ide u likvidaciju”

Koje će biti radno vrijeme na zagrebačkim bazenima, koji će se i kad uređivati, ali i odgovore na sva druga pitanja koja zanimaju njihove korisnike, ove će srijede, 19. srpnja, dati gradonačelnik Milan Bandić.

Na novinarske upite vezane uz zatvaranje unutarnjih bazena, zbog kojih je izražen revolt nekih korisnika a za koje su iz Ustanove Upravljanje sportskim objektima izvijestili da je riječ o redovnom godišnjem čišćenju tijekom ljetnih mjeseci kada nema treninga sportskih klubova, gradonačelnik je izjavio da je napravljena anketa među građanima i da će novi raspored biti rezultat tih želja.

Najavio je i da Ustanovu očekuje likvidacija, odnosno isti postupak koji je napravljen i sa Zagrebačkim sportskim savezom.

»Poslije likvidacije, krenut će ispočetka i to za naše sugrađane neće imati nikakve posljedice i sve će redovito funkcionirati, nitko od sugrađana te promjene neće osjetiti«, rekao je.

Ustanova Upravljanje sportskim objektima obavlja sportsku i rekreativnu djelatnost, a formirana je koncem 2013. godine iz ranije Podružnice Upravljanje sportskim objektima koja je bila u sastavu Zagrebačkog holdinga. Sada se pod njezinim krovom nalaze Hipodrom Zagreb, Maksimir (Tenis centar Maksimir, SRC Maksimirska naselja), Mladost (Sportski park Mladost, bazenski kompleks Utrina, Zimsko plivalište Mladost, bazenski kompleks Svetice, bazen Iver, bazen Jelkovec), SRC Šalata, Skijaške staze i tereni Sljeme, Jarun (RSC Jarun, Sportsko rekreacijski centar Bundek), Sportske dvorane ( SŠD Dubrava, SŠD Pešćenica, SD Trešnjevka, SŠD Trnsko), Dom sportova Zagreb (Dom sportova, klizalište Velesajam) i Košarkaški centar Dražen Petrović. (Dajana Kos Bučar)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni