Bazen na Sveticama gotov do sredine svibnja 2015.

Bazen na Sveticama gotov do sredine svibnja 2015.

Na prostoru omeđenom Maksimirskim tribinama i Ulicom Svetice imati veliki i mali bazen, te bazen za obuku plivača, građevine sportske, edukacijske, rekreacijske i rehabilitacijske namjene

„Nakon nepunih pet godina, peripetija i cirkusa koje je izvodio stari Holding i nakon šest mjeseci priprema, napokon nastavljamo s radovima na izgradnji bazenskog kompleksa Svetice“, izjavio je jutros u prigodi obilaska gradilišta gradonačelnik Milan Bandić zadovoljan što će ovaj značajan projekt u koji će se investirati 71,6 milijuna kuna biti dovršen za 15 mjeseci, odnosno sredinom svibnja sljedeće godine. Kako je rekao, završeno je 30 posto radova na objektu, a izvođač je uveden u posao 18. veljače.

Tako će Zagrepčani za nešto više od godinu dana, na prostoru omeđenom Maksimirskim tribinama i Ulicom Svetice imati veliki i mali bazen, te bazen za obuku plivača, građevine sportske, edukacijske, rekreacijske i rehabilitacijske namjene. Na 5050 m2 vanjskih prostora bit će terasa plivališta i zelene površine , a na 1875 m2 prostirat će se krovne terase bazena sa sportskim terenima.

Dodatni sadržaji

U zapadnom dijelu predviđene su garderobe, u istočnom wellness centar sa saunama, a na krovu zapadnog dijela otvorena sportska igrališta (stolni tenis, mali nogomet, košarka, odbojka na pijesku). Tribina za tristotinjak gledatelja predviđena je na istočnoj strani bazenskog kompleksa i imat će tri reda sjedišta. Na južnom dijelu parcele nalazi se livada sa sunčalištem na kojoj je moguć nogomet na travi, badminton i sl, a na sjevernom je produžetku predviđeno dječje igralište.

Podsjetimo, radovi na bazenskom kompleksu Svetice započeli su 11. svibnja 2009. Izvođač je bio Konstruktor Zlatar d. d. Izgradnja je usporena sredinom 2010. i unatoč nastojanjima da se intenzivira, 18. srpnja 2011. ugovor o izvođenju radova biva prekinut na zahtjev izvođača, odnosno, prekinute su sve aktivnosti na objektu. Prekid radova (dovršenih 30 %) opravdavan je teškom gospodarskom situacijom.

Unatoč inzistiranju gradonačelnika da se investicija pokrene, do toga nije došlo, i tek je tijekom ožujka 2013. izvođač Zagrebačkom holdingu konačno predao gradilište. Inače, projektant projekta je AG Planum d.o.o. Zagreb, stručni nadzor providi Krapina pojekt d.o.o., a radove izvodi Zagreb – Montaža d.o.o. (zg-magazin)