Baterijski sustav Mate Rimca u moćnom Koenigsegg Regeru

Baterijski sustav Mate Rimca u moćnom Koenigsegg Regeru

Radi se o spoju napredne Koenigseggove tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem i inovativnog električnog pogonskog sustava Rimac Automobila

Hrvatski poduzetnik Mate Rimac nastavlja nizati svjetske poslovne uspjehe. Na sajmu automobila u Ženevi predstavljen je Koenigsegg Reger za koji je njegova tvrtka napravila baterijski i upravljački sustav s ostalim komponentama.

Regera ima 1500 KS kombinirane snage električnog i benzinskog motora i ubrzanje od 0 do 400 km/h za manje od 20 sekundi, a bit će proizvedena u samo 80 primjeraka. Baterijski sustav može isporučiti 500 kW snage i apsorbirati 150 kW energije kroz regenerativno kočenje, a teži 115 kg, znatno manje od standardnih baterijskih paketa koji obično teže preko pola tone.

Kako prenosi dnevnik.hr Regera kombinira naprednu Koenigseggovu tehnologiju motora s unutarnjim izgaranjem i inovativan električni pogonski sustav Rimac Automobila u savršenu harmoniju, u službi povećanja performansi.

„Ovo je savršeni primjer kako tehnologija može pomaknuti granice i povećati performanse bez kompromisa, istovremeno smanjujući emisiju štetnih plinova’ izjavio je Rimac na sajmu.

Podsjetimo, prvi električni hrvatski automobil tvrtke iz Svete Nedelje Concept_One najbrži je električni auto na svijetu koji postiže brzinu veću od 300 kilometara na sat. (zg-m)

Foto: Rimac Automobili

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni