Barokni sjaj Venecije, Buvljak razmjene, Mažoret igraonica

Barokni sjaj Venecije, Buvljak razmjene, Mažoret igraonica

ZAGREB

Subota, 15. 9.

Barokni sjaj Venecije

 

Muzej za umjetnost i obrt poziva na izložbu “Barokni sjaj Venecije”, koja donosi hrvatskoj publici dosad najcjelovitiji prikaz venecijanskog baroknog slikarstva. Na stručnom vodstvu objasnit ćemo razliku između baroka i rokokoa i razgovarat ćemo o svjetlu, sjeni i bojama. Naučit ćete što je to mrtva priroda, pejzaž, veduta ili žanr i objasniti kako „čitati“ umjetnička djela uz pomoć alegorija i simbola.

U Stalnom postavu možete razgledat raskošne uporabne predmete iz razdoblja baroka i rokokoa.
Nakon razgleda, uživjet ćete se u ulogu umjetnika koji radi za naručitelja. Bavit ćemo se raznim tehnikama, a naše kreativno izražavanje objedinit će galantni duh rokokoa.

Radionice će se održavati subotama (16. i 23. rujna) od 10 do 14 sati.
Radionice su primjerene za sve uzraste, i besplatne su uz kupljenu ulaznicu za izložbu (prema povoljnoj grupnoj cijeni. Predškolarci imaju pravo na besplatan ulaz, učenici, studenti i penzioneri ulaze za 15 kuna i odrasli za 30 kn. Organizatori zaključuju da ukoliko dolazite na više dana, ulaznicu je potrebno kupiti samo prvi put, te da prijave nisu potrebne.

Booksa poziva na Buvljak razmjene

Booksa poziva vas na  Buvljak razmjene. Pozivaju sve zainteresirane da međusobno mjenjaju i / ili doniraju stvari i na taj način smanjuje otpad, utječu  na svoj eco footprint, štedimo, oslobađamo prostor u ormarima i stanovima, nabavljamo odlične stvari za pravu vrijednost!  Pretražite ormare i donesite svoje viškove odnosno nekorištene stvari koje vam više ne znače puno, i razveselite nekoga tko će im dati dobar život  Sve rabljeno ili novo, neiskorišteno, malo, veliko, promašeno ili neželjeno – potrpajte u torbe i dokotrljajte na korisno druženje.

SAMOBOR

Mažoret igraonica

Po drugi put u Samoboru , pridružite se na besplatnoj mažoret igraonici.  Organizatori poručuju kako vas na mažoret igraonici očekuju educirani treneri, vesele mažoret boje, plesni pokreti.
Čarolija mažoret igraonice je u tome što svatko, veliki i mali, može doći i na nekoliko trenutaka isprobati kako je to biti mažoretkinja, a u svemu vam pomažu ovogodišnje viceprvakinje Hrvatske u mažoret plesu!

Osim plesa i zabave, možete sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti majcu s logom kluba, besplatnu upisninu ili besplatnu godišnju članarinu u našem klubu. Program započinje u 11.00 sati i podjelom letaka za upis u klub, petnaest minuta kasnije je predviđen za nastup svih mažoretkinja kluba, a u 11.30 započinje  mažoret igraonica. (Zg- magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni