Barišić: Dinamo će dobiti novi stadion – uz potporu Grada ili bez nje

Barišić: Dinamo će dobiti novi stadion – uz potporu Grada ili bez nje

(Foto: GNK Dinamo)

Prilikom jučerašnjeg otvorenja obnovljene atletske staze na Mladosti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dotaknuo se problema stadiona u Maksimiru.

Predsjednik GNK Dinama Mirko Barišić najavio je kako glede stadiona postoje samo dvije opcije – suradnja s Gradom ili samostalna izgradnja, piše Sportnet.hr.

»Odluka je da stadion ostaje u Maksimiru. Gradi se atletski stadion na Sveticama, gradi se podzemna garaža, a ovaj sadašnji stadion se ruši. Ako Grad želi sudjelovati, mi smo zainteresirani kroz javno-privatno partnerstvo. Ako Grad to ne može, mi preuzimamo odgovornost i sami ćemo izgraditi«, zaključio je predsjednik Dinama.

Milan Bandič je potvrdio da je Dinamo gradu neki dan poslao svoj prijedlog te dodao kako slijede razgovori i dogovori. »Zagreb će napraviti najljepši stadion primjeren 21. stoljeću na postojećem mjestu stadiona. Napravit će i  najbolju atletsku stazu na Sveticama, olimpijskih razmjera, a bazen smo već napravili«, poručio je zagrebački gradonačelnik. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t