Barić: Stranka rada i solidarnosti je pred novim početkom

Barić: Stranka rada i solidarnosti je pred novim početkom

Ivica Lovrić se osvrnuo se na tvrdnje SDP-ovog kandidata Joška Klisovića da Pavičić Vukičević kupuje glasove birača novcima građana

Stranka rada i solidarnosti u nedjelju je na Trgu bana Josipa Jelačića nastavila s prikupljanjem potpisa podrške za svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Jelenu Pavičić Vukičević.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Otto Barić je istaknuo da je pred Strankom rada i solidarnosti jedan novi početak te je potrebno ozbiljno krenuti s obnovom Zagreba.

“Imamo desetak tema koje u okviru urbane obnove moramo odraditi i garantiramo da ćemo nakon lokalnih izbora prionuti maksimalno poslu. To je moj stav”, optimističan je Barić. Naglasio je kako je u zadnjih godinu dana Grad Zagreb napravio izuzetno kvalitetnu podlogu za budući razvoj, a to je analiza Bloka 19.

Na upit novinara pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i kandidat za zamjenika gradonačelnice Zagreba Ivica Lovrić osvrnuo se na tvrdnje SDP-ovog kandidata Joška Klisovića da Pavičić Vukičević kupuje glasove birača novcima građana. Naglasio je da oko kupovine glasova Klisović možda nešto više zna. „Možda je nekad sudjelovao u tome pa mu je poznato. Mi ne možemo o tome govoriti”, rekao je Lovrić.

Upitan o potpisima podrške istaknuo je da je stranka već u subotu prikupila dovoljno potpisa te je najavio da će u srijedu Pavičić Vukičević predati potpise i kandidaturu.

Osvrnuo se i na povratak osnovnoškolaca u razrede istaknuvši da su škole spremne za njihov prihvat.

“Vodimo brigu u Zagrebu oko situacije vezano za koronavirus. Što se tiče zaraženih učenika trenutna situacija je povoljna, radi se o 170 zaraženih učenika od njih 100 tisuća. Sada je situacija pet puta bolja nego u prosincu prošle godine”, kazao je Lovrić.

Što se tiče povratka srednjoškolaca u škole to će ovisiti o poboljšanju epidemiološke situacije i padu broja zaraženih u općoj populaciji, zaključio je Lovrić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni