Banke i teleoperateri će otpisati dugove dijelu građana

Banke i teleoperateri će otpisati dugove dijelu građana

„Sporazum koji smo potpisali pomoći će velikom broju socijalno najugroženijih građana da dobiju jedan novi početak“, izjavila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike Milanka Opačić

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u utorak je, u Banskim dvorima, s predstavnicima banaka i teleoperatera potpisala Sporazum za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. „Sporazum koji smo potpisali pomoći će velikom broju socijalno najugroženijih građana da dobiju jedan novi početak“, izjavila je Opačić.

Naglasila je kako se radi o jednokratnoj mjeri koja je posljedica teške socijalne situacije u Republici Hrvatskoj. „Ovo nije poruka da se računi ne plaćaju već jedna socijalna mjera te društveno i socijalno odgovorno ponašanje“, dodala je. Pozvala je sve ostale gradove, općine i pravne subjekte da se priključe ovom Sporazumu, pojasnivši da to mogu učiniti putem obrasca koji će danas biti objavljen na web stranici Ministarstva socijalne politike i mladih.

Sporazum su, kao predstavnici banaka, potpisali Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke d.d., Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d., Tea Martinčić, predsjednica Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Mario Žižek, zamjenik predsjednika Uprave Raiffeisenbank Austria d.d., Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb d.d., Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d., Dubravko-Ante Mlikotić, član Uprave SBERBANKE d.d., te Tomislav Krpan, prokurist Societe Generale-Splitske banke d.d. Kao predstavnici teleoperatera, Sporazum su potpisali Jiri Dvorjančansky, predsjednik Uprave VIPneta, Malin Elisabeth Homberg, predsjednica Uprave TELE2 d.o.o., te Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma d.d. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni