Banek i Srebrnjak najuspješniji stolnotenisači 62. Zagipinga

Banek i Srebrnjak najuspješniji stolnotenisači 62. Zagipinga

Kod juniorki u polufinalu igrale čak tri igračice Dr. Časla (Petra Petrinšak, Klara Cakol i Matea Ombla), a najbolja je postala igračica zagrebačke Mladosti i to bez ijednog izgubljenog seta!

U Domu sportova u nedjelju su održana završna natjecanja 62. izdanja Zagipinga koji je okupilo stotine mladih stolnotenisača, a najviše razloga za slavlje imaju Mario Banek (Vodovod) u muškoj i Dorina Srebrnjak (Mladost) u ženskoj konkurenciji. Spomenuti dvojac osvajači su trofeja Reno Vinek, koji se dodjeljuje najuspješnijim stolnotenisačima.

Banek je osvojio naslov u momčadskom i pojedinačnom dijelu natjecanja za kadete. U momčadskom, zajedno s Jakovom Ticom (GSTK Zagreb), u finalu je bio bolji od Banja Luke sa 3:1. Momčad Srednje Hrvatske (Matej Lacković i Jakov Jakelić) osvojila je treće mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji finale su igrali Banek i Tica, a boljim se u pet setova pokazao igrač Vodovoda sa 3:2 (-11, 5, -10, 5, 7). Dorina Srebnjak također je osvojila dvostruku krunu na Zagipingu, u juniorskoj ekipnoj konkurenciji Hrvatska je svladala Dr. Časl (Matea Ombla i Petra Petrinšak) sa 3:0. Srebnjak i Cakol su bile bez premca, a dokaz tome je i da su se kasnije susrele u pojedinačnom finalu. Ovog puta bolja je bila Srebrnjak, svladavši Klaru Cakol sa 3:0 (5, 8, 8) te joj time uzvratila za nedavni poraz na državnom prvenstvu. Zanimljivo je da su kod juniorki u polufinalu igrale čak tri igračice Dr. Časla (Petra Petrinšak, Klara Cakol i Matea Ombla), a najbolja je postala igračica zagrebačke Mladosti i to bez ijednog izgubljenog seta!

Od ostalih hrvatskih ekipnih rezultata treba izdvojiti nastup GSTK Zagreba i Hrvatske u mlađe kadetskoj konkurenciji. Hrvatska (Luka Švaganović i Stjepan Škoda) je svladana u polufinalu od Fokusa 1 sa 3:0, dok je GSTK Zagreb (Filip Borovnjak i Lovro Zovko) završio drugi nakon što je u finalu Fokus 1 bio bolji sa 3:1. U juniorskoj momčadskoj konkurenciji Dugo Selo (Luka Martinek i Matej Murat) su završili treći, dok je Hrvatska (Josip Mustapić i Daniel Mijatović) osvojila prva mjesto. Mijatović i Mustapić u finalu su bili bolji od NTK Arrigoni-NTK Olimpije sa 3:2. Kod najmlađih kadetkinja naslov pobjednika pripao je Mladosti (Hana Arapović i Hanna Lončarević) i to nakon što je u polufinalu svladala Statisztiku sa 3:2, a potom u finalu identičnim rezultatom i Italiju. Kod kadetkinja malo je nedostajalo da Hrvatska (Leona Šantek i Andrea Pavlović) uzme zlatnu medalju, ali naslov je nakon pet mečeva pripao Lombardiji (3:2). Kod juniorki treće je mjesto pripalo Lokomotivi (Vlatka Vrdoljak i Ena Botić).

U pojedinačnoj konkurenciji kod najmlađih kadeta treće mjesto osvojio je Patrik Tomić (TIS), nakon što je u polufinalu poražen od Aleksandra Čokića sa 3:0, inače kasnijeg pobjednika. U mlađe kadetskoj konkurenciji osvojili smo dvije medalje. Johannes Karl Antolović (Sveti Lovreč) uzeo je broncu, iako je u polufinalu, protiv kasnijeg pobjednika, Borgara Hauga vodio 2:0. Srebro je uzeo Filip Borovnjak (GSTK Zagreb), nakon što je poražen od Hauga sa 3:1 (-9, 5, 8, 6). U juniorskoj konkurenciji osvojili smo dvije bronce i to obje igrači GSTK Zagreba. Marko Vidaček svladan je od Erika Paulina sa 3:1, dok je Josi Arbanas poražen od pobjednika turnira Denija Kožula sa 3:1 (-8, 9, 6, 8). Hana Arapović (Mladost) dvaput se penjala na najvišu stepenicu pobjedničkih postolja u mlađe kadetskoj konkurenciji. Naslovu u ekipnom dijelu pridodala je onaj u pojedinačnom. Nakon polufinala i Lucije Sitar (MGK Drava Žabnik) 3:0 (3, 2, 3), Arapović je u finalu svladala Alessandru Ugolini sa 3:2 (8, -10, 3, -9, 5). Kod kadetkinja Andrea Pavlović (Mladost) zaustavljena je u polufinalu, gdje je bolja bila Katarina Stražar sa 3:0 (7, 7, 5), inače pobjednica turnira.

Pobjednici

Pojedinačno (m/ž):

Najmlađi kadeti: Aleksandar Čokić (Srb)/Hana Arapović (Mladost Zagreb)

Mlađi kadeti: Borgar Haug (Nor)/Danijela Karkušova (Srb)

Kadeti: Mario Banek (Vodovod Osijek)/Katarina Stražar (Slo)

Juniori: Deni Kožul (Slo)/Dorina Srebrnjak (Mladost Zagreb).

Ekipno (m/ž):

Najmlađi kadeti: ACS Dumbravita (Rum)/Mladost Zagreb

Mlađi kadeti: Fokus TT 1 (Nor)/NTK Arrigoni (Slo)

Kadeti: Hrvatska 1/Lombardija (Ita)

Juniori: Hrvatska /Hrvatska.

(hsts /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni