Bandiću smanjena plaća, Grad prihvatio nagodbu s Cibonom

Bandiću smanjena plaća, Grad prihvatio nagodbu s Cibonom

Kupoprodajnu cijenu od oko 43,4 milijuna kuna Grad Zagreb dijelom će podmiriti potraživanjem koje ima prema KK Cibona s osnove Ugovora o ustupanju tražbine, što ga je u prosincu 2010. sklopio sa Zagrebačkom bankom

Zagrebačka Skupštine večeras je s 29 zastupničkih glasova za i 11 suzdržanih prihvatila zaključak gradonačelnika Milana Bandića o sklapanju nagodbe u postupku mirenja pred Visokim trgovačkim sudom RH s košarkaškim klubom Cibona, nakon čega je sjednica prekinuta, a nastavlja se u četvrtak, 5. lipnja.

Kupoprodajnu cijenu od oko 43,4 milijuna kuna Grad Zagreb dijelom će podmiriti potraživanjem koje ima prema KK Cibona s osnove Ugovora o ustupanju tražbine, što ga je u prosincu 2010. sklopio sa Zagrebačkom bankom. Tim ugovorom je banka ustupila Gradu tražbinu koju ima prema Ciboni kao dužniku od 28,6 milijuna kuna s kamatama, tako da razlika za uplatu iznosi 14,8 milijuna kuna.

Ta točka uvrštena je po hitnom postupku na današnju radnu sjednicu Gradske skupštine i odmah na početku izazvala veliko nezadovoljstvo oporbenih gradskih zastupnika. Zamjerili su da je riječ o materijalu od 350 stranica koji su jučer primili elektronskom poštom, a pismeno tek danas pa ga nisu stigli proučiti. Čudili su se hitnosti donošenja tog zaključka te prigovarali zašto se nije omogućilo da skupštinski odbori razmotre taj materijal. Složili su se da Ciboni treba pomoći, ali ne na ovakav način.

Manje plaće gradskim dužnosnicima

Zagrebačka Gradska skupština izglasala je danas smanjenje plaće gradonačelniku, predsjedniku Skupštine i gradskim dužnosnicima te zaposlenicima gradske uprave, a smanjit će se i naknade gradskim zastupnicima te vijećnicima. Gradonačelniku Milanu Bandiću, njegovim dvjema zamjenicama te predsjedniku Gradske skupštine i njegovoj zamjenici plaće će se smanjiti za 10 posto bruto.

I gradski zastupnici primat će 10 posto manje naknade, kao i predsjednici, potpredsjednici te članovi vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Gradski službenici će od 1. srpnja imati plaće niže od 4 do 10 posto. Tim smanjenjem namjerava se u sljedećih pola godine uštedjeti 15 milijuna kuna.

Smanjenjem plaća bit će obuhvaćeni, nakon pregovora s sindikatima, i drugi djelatnici koji dobivaju plaću iz gradskog proračuna, među kojima kao oni iz Zagrebačkog holdinga. Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je kako bi se na taj način uštedjelo oko 100 milijuna kuna godišnje. (hina / zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni