Bandiću počasni doktorat zagrebačkog sveučilišta

Bandiću počasni doktorat zagrebačkog sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu je u ponedjeljak pokrenulo postupak dodjele svečanog doktorata gradonačelniku Milanu Bandiću, a na prijedlog Muzičke akademije. Informaciju je novinaru N1 televizije potvrdio rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. Damir Boras koji je rekao kako bi Senat Sveučilišta danas trebao potvrditi povjerenstvo koje će dati svoje mišljenje o dodjeli doktorata.

Prvi počasni doktorat zagrebačkoga Sveučilišta dodijeljen je 1913. Tadiji Smičiklasu, a bude li dodijeljen i njemu, Milan Bandić će biti 101. na tom popisu.

U Muzičkoj akademiji obrazlažu zašto su predložili da se zagrebačkom gradonačelniku dodijeli počasni doktorat.

“Gradonačelnik Bandić nadzirao je osiguravanje sredstava i realizaciju samih investicija, pri tome uvijek konzultirajući upravu Sveučilišta i njegovih sastavnica o optimalnim rješenjima”, stoji u obrazloženju.

Podsjećaju da je na inicijativu Milana Bandića 2003. godine kupljena zgrada Ferimporta u vrijednosti 30 milijuna kuna, a iste godine je pravo uporabe i upravljanja zgradom u slijedećih 100 godina preneseno na Muzičku akademiju.

Spomenimo da se počasni doktorat dodjeljuje uglednim osobama koje su svojim radom pridonijele napretku određenog sveučilišta, znanosti i kulturi pojedine države ili za značajan doprinos pojedinoj znanstvenoj ili kulturnoj grani. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni