Bandiću odobrena jamčevina

Bandiću odobrena jamčevina

Podsjetimo za gradonačelnika Bandića određena je jamčevina od 15 milijuna kuna, a on će osim tog iznosa morati obećati pred sucem istrage da neće kršiti uvjete jamstva te da neće obavljati dužnost gradonačelnika. Bandićeva jamčevinu je u vrijednosti nekretnina koje su ponudili njegovi prijatelji, a riječ je o do sada najvećem iznosu jamčevine koji je određen nekom osumnjičeniku u Hrvatskoj.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je USKOK-ovu žalbu na određivanje jamčevine za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Slobodana Ljubičića i ostale osumnjičenike u aferi Agram.

Ovom odlukom prihvaća se jamčevina osumnjičenima, a iz zatvora Remetinec moći će izaći nakon što sudu dostave dokaz o uplati jamčevine.

Podsjetimo za gradonačelnika Bandića određena je jamčevina od 15 milijuna kuna, a on će osim tog iznosa morati obećati pred sucem istrage da neće kršiti uvjete jamstva te da neće obavljati dužnost gradonačelnika. Bandićeva jamčevinu je u vrijednosti nekretnina koje su ponudili njegovi prijatelji, a riječ je o do sada najvećem iznosu jamčevine koji je određen nekom osumnjičeniku u Hrvatskoj. On će na slobodu moći izaći nakon što na ponuđene nekretnine sud upiše hipoteku.

Osim Bandića na slobodi bi uskoro trebali biti predsjednik Holdinga Slobodan Ljubičić, savjetnik Bandića Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, vlasnik tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni