Bandiću izrečena kazna od 30 tisuća kuna

Bandiću izrečena kazna od 30 tisuća kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je zaključak kako je Milan Bandić zloupotrijebio položaj jer je izmjenom Pravilnika o kriterijima za određivanje naknade za postavljanje ploča s natpisom, plakata (…) promijenio uvjete za besplatno oglašavanje političkih stranaka, a zatim svojoj stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti omogućio postavljanje 30 velikih plakata bez naknade.

Pravilnik kojim su promijenjeni uvjeti besplatnog oglašavanja političkih stranaka donesen je 7. srpnja 2015., a zaključak koji je njegovoj stranci omogućio da besplatno postavi predizborne plakate objavljen je 10. srpnja u Službenom galsniku u Grada Zagreba.

Povjerenstvo je utvrdilo da je Milan Bandić koristio gradonačelničke ovlasti kako bi političkoj stranci kojoj je načelu pribavio korist i tako počinio povredu čl. 7. Zakona o sukobu interesa. Za navedenu povredu Bandiću je izrečena kazna obustave isplate dijela neto mjesečne plaće u iznosu od 30 tisuća kuna, rekla je u srijedu izvjestiteljica Branka Lukačević Gregić. Obustava će se izvršiti u deset jednakih uzastopnih mjesečnih obroka u pojedinačnom iznosu tri tisuće kuna. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t