Bandiću izrečena kazna od 30 tisuća kuna

Bandiću izrečena kazna od 30 tisuća kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je zaključak kako je Milan Bandić zloupotrijebio položaj jer je izmjenom Pravilnika o kriterijima za određivanje naknade za postavljanje ploča s natpisom, plakata (…) promijenio uvjete za besplatno oglašavanje političkih stranaka, a zatim svojoj stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti omogućio postavljanje 30 velikih plakata bez naknade.

Pravilnik kojim su promijenjeni uvjeti besplatnog oglašavanja političkih stranaka donesen je 7. srpnja 2015., a zaključak koji je njegovoj stranci omogućio da besplatno postavi predizborne plakate objavljen je 10. srpnja u Službenom galsniku u Grada Zagreba.

Povjerenstvo je utvrdilo da je Milan Bandić koristio gradonačelničke ovlasti kako bi političkoj stranci kojoj je načelu pribavio korist i tako počinio povredu čl. 7. Zakona o sukobu interesa. Za navedenu povredu Bandiću je izrečena kazna obustave isplate dijela neto mjesečne plaće u iznosu od 30 tisuća kuna, rekla je u srijedu izvjestiteljica Branka Lukačević Gregić. Obustava će se izvršiti u deset jednakih uzastopnih mjesečnih obroka u pojedinačnom iznosu tri tisuće kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni