Bandićevo kresanje: Menadžmentu i gradskim dužnosnicima 10 % manje plaće

Bandićevo kresanje: Menadžmentu i gradskim dužnosnicima 10 % manje plaće

Smanjenje troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna, provest će se smanjenjem plaća za 10 % menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Zagreba, kao i svim pročelnicima, savjetnicima, zamjenicima…

Zagrebački gradonačeknik Zagreba Milan Bandić donio je u subotu odluku o dodatnim mjerama racionalizacije troškova gradskih tvrtki i rashoda gradskog proračuna tako što će menadžmentu i gradski dužnosnicima smanjiti plaće za 10 % (uključujući prosinačke) te smanjiti troškove tih tvrtki i proračunske rashode za 5 %, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

U priopćenju Službe za informiranje Ureda gradonačelnika kaže se da je odluka donesena »vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i Gradska uprava«.

Smanjenje troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna, provest će se smanjenjem plaća za 10 % menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, kao i svim pročelnicima, savjetnicima Gradonačelnika, zamjenicima pročelnika i pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava, uključujući i osobne dohotke za mjesec prosinac 2017.; te poduzimanjem mjera i aktivnosti koje će rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5 %.

»Osim gospodarskih ciljeva, potrebno je naglasiti kako navedene mjere potiču i upućuju na društveno odgovorno djelovanje menadžmenta u javnom sektoru«, navodi se u priopćenju. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni