Bandićeva koalicija predbacuje HRT-u odustajanje od predizbornog sučeljavanja kandidata

Bandićeva koalicija predbacuje HRT-u odustajanje od predizbornog sučeljavanja kandidata

Koalicija rada i solidarnosti predvođena strankom Bandić Milan 365 – Strankom rada i solidarnosti u petak je izrazila nezadovoljstvo odlukom Hrvatske radiotelevizije kojom otkazuju predizborno sučeljavanje. Državno izborno povjerenstvo reagiralo je na, kako navode, »navijačku i arbitrarnu odluku HRT-a« kojom se pojedine stranke i koalicije stavljaju u povoljniji položaj, navodeći tako glasače u Republici Hrvatskoj da su upravo to izborne liste kojima treba dati povjerenje u idućem četverogodišnjem mandatu.

U koaliciji navode kako od HRT-a, koji bi po zakonu trebao biti javni servis građana, nisu očekivali da će odustati od sučeljavanja. »Naime, ispravna bi reakcija javnog servisa u predizborno vrijeme bila omogućiti svim strankama i koalicijama, koje prelaze izborni prag prema istraživanjima ovlaštenih agencija, da iznesu svoj izborni program i pred hrvatskom javnošću objasne svoja rješenja za razvoj gospodarski snažne, socijalno pravedne i solidarne te regionalno ravnomjerno razvijene Hrvatske. Nažalost, hrvatski državljani ostaju zakinuti za ove važne informacije«, napominju.

Stoga traže da Hrvatska radiotelevizija razmotri svoju »ishitrenu odluku« i održi obećano sučeljavanje kandidata i izbornih programa, u cilju osiguranja pune informacije hrvatskim građanima koji u nedjelju, 8. studenoga odlučuju svojim glasom o svojoj sudbini i sudbini svoje djece. (zg-m)