Bandićeva koalicija nije dobila poziv na sučeljavanje na HRT-u

Bandićeva koalicija nije dobila poziv na sučeljavanje na HRT-u

»Zaista je žalosno da javna televizija koja se financira novcem hrvatskih građana ne podržava niti provodi demokratsko sučeljavanje utemeljno na pluralizmu, u kojem bi sudjelovale i ostale političke opcije«, zaključuju u Koaliciji

Iz Koalicije rada i solidarnosti »Milan Bandić 365« u utorka je pristiglo priopćenje u kojem se navodi kako su putem medija saznali da HRT u petak 6. studenoga 2015. organizira veliko izborno sučeljavanje lista stranaka i koalicija. No na sučeljavanje nije pozvan predstavnik njihove stranke zbog čega su prozvali javnu televiziju.

»Ne razumijemo po kojim su se to kriterijima birali sudionici ovog sučeljavanja i zašto predstavnik naše Koalicije rada i solidarnosti nije pozvan pa pozivamo HRT da se javno izjasni«, soji u priopćenju u kojem se navodi kako su, prema njihovim informacijama, poziv na sučeljavanje dobili samo SDP, HDZ, MOST, IDS i HDSSB.

»Zaista je žalosno da javna televizija koja se financira novcem hrvatskih građana ne podržava niti provodi demokratsko sučeljavanje utemeljno na pluralizmu, u kojem bi sudjelovale i ostale političke opcije. Ovo je samo još jedan dokaz da Hrvatska radiotelevizija nije niti javni servis, niti je u službi građana«, zaključuju u Koaliciji.

Navode kako građani Republike Hrvatske »danas iz svojeg džepa izdvajaju ukupno milijardu i dvjesto milijuna kuna«, a da »Hrvatskoj treba manja, jeftinija, efikasnija i poštenija radio-televizija koja će se financirati iz državnog proračuna kao istinski servis građanima sa sadržajem od javnog interesa«.

Ponovno su pozvali sve građane da potpišu njihovu eticiju pod nazivom Oslobodimo građane plaćanja HRT pretplate na potpisnim mjestima diljem Hrvatske. (zg-magazin)