Bandićeva čestitka Hasanbegoviću

Bandićeva čestitka Hasanbegoviću

Iz Gradske uprave javljaju da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvratk je uputio čestitku saborskom i gradskom zastupniku Zlatku Hasanbegoviću (Neoviosni za Hrvatsku), nakon što je njegovoj obitelji posthumno dodijeljeno odlikovanje za spašavanje Židova tijekom Drugoga svjetskog rata:

Poštovani gospodine zastupniče Hasanbegoviću, dragi Zlatko,

upravo sam primio vijest da je Yad Vashem, najuglednija svjetska institucija za učenje i poučavanje o Holokaustu, Tvojoj obitelji posthumno dodijelila odlikovanje Pravednici među narodima koje se daje najhrabrijima za spašavanje Židova tijekom Drugoga svjetskog rata.

Tvoja baka i Tvoj djed su u Zagrebu čuvali i skrivali židovsku djevojčicu Nadu Kolman te su vlastite živote izložili pogibelji kako bi njezin spasili.

Hrabrim ljudima – Pravednicima među narodima se klanjam. Klanjam se Tvojoj obitelji i njihovu herojstvu, a kao zagrebački gradonačelnik ovako iznimnu i iskrenu čestitku upućujem Tebi kao kolegi, koalicijskomu partneru i prijatelju.

Na uglednome odlikovanju što ćete ga uime obitelji primiti 29. svibnja u Sarajevu, od sveg srca Ti čestitam! Na tome veličanstvenome događaju, naravno uz Tvoj pristanak, izaslanstvo Grada Zagreba bi rado nazočilo.

S poštovanjem i s dubokim divljenjem što ga osjećam prema Tvojoj obitelji najsrdačnije Te pozdravljam!                                                                                                  

Milan Bandić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni