Bandićev pročelnik traži javnu ispriku od HSU-a zbog događaja “bez presedsna”

Bandićev pročelnik traži javnu ispriku od HSU-a zbog događaja “bez presedsna”

(prof. dr. Ana Stavljenić-Rukavina (desno) nije bila dobrodošla na Izbornoj skupštini HSU-a)

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco uputio je u utorak otvoreno pismo Gradskoj organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u kojem je prosvjeduje što je izaslanici Milana Bandića, prof. dr. Ani Stavljenić-Rukavina na njihovoj Izbornoj skupštini 3. ožujka u prostorijama Mjesne samouprave na Knežiji u Albaharijevoj ulici rečeno da nije pozvana. Stavljenić-Rukavina je nakon toga napustila skup.

Laco tvrdi da je Ured 27. veljače zaprimio dopis gradskog HSU-a u kojem oni na Skupštinu pozivaju gradonačelnika. Budući da je on bio službeno spriječen, kao svoju izaslanicu poslao je Stavljenić-Rukavinu, zastupnicu u Gradskoj skupštini. Laco tvrdi kako je gradonačelnikov protokol o tome pismeno obavijestio GO HSU-a te je o tome još i telefonski obavijestio odgovornu osobu u toj organizaciji.

Međutim, gospođa iz organizacijskog odbora na Skupštini je ustvrdila kako je »dodatnom projverom« utvrđeno da poziv gradonačelniku nije upućen te da je i prisustvo njegove izaslanice time – besmisleno.

Laco napominje i kako je suradnja zastupnika u zajedničkom klubu u Gradskoj skupštini bila uvijek kolegijalna i konstruktivna, pa je bilo prirodno da gradonačelnik za svoju izaslanicu imenuje Anu Stavljenić-Rukavina.

Zbog ovih događaja, Miro Laco je u ime gradonačelnika Bandića zatražio javnu ispriku od Gradske organizacije HSU-a, nazivajući ovo događajem bez presedana na zagrebačkoj političkoj sceni, za koji do sad nije dobio ozbiljnije obrazloženje.

Stavljenić-Rukavina smatra da se radi o provokaciji jer je i ona osobno primila pozivnicu upravo za taj skup, potpisan i ovjeren pečatom HSU-a te je nakon što su je tamo informirali da je došla na »krivu« skupštinu odlučila naputiti skup te je o događaju osobno obavijestila gradonačelnika Bandića. »Pitam se i danas čemu služi ovaj događaj ili da to nazovem pravim imenom – ‘provokacija’«, zaključuje prof. dr. Ana Stavljenić-Rukavina. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni