Bandića još nitko nije kontaktirao oko postizbornih dogovora

Bandića još nitko nije kontaktirao oko postizbornih dogovora

„Mogućnost je manjinska Vlada, ako reforme bude na tragu onoga što smo zagovarali u svom programu, zašto ih ne bi podržali“, navodi Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je izjavio kako ga još nitko nije kontaktirao u vezi postizborne koalicije i formiranja buduće Vlade.

„Niti sam ja koga snubio, niti je snubio tko mene. Pustimo, neka se odvrti. Ne treba mi poziv, znam što mi je činiti, glasat će za dobre i protiv loših odluka. Ne vidim razloga za nikakvu nervozu, jutro je pametnije od večeri, ali očekujem od suprotstavljenih polova više razuma i mudrosti da se taj dogovor što prije postigne”, kazao je Bandić novinarima danas nakon druženja sa slovenskim studentima politologije.

Na pitanje je li očekivao više od dva mandata, koliko je dobila njegova koalicija, odgovara potvrdno.

„Ja sam očekivao da ćemo imati Klub, možda ćemo i imati ovih dana. Čim ste parlamentarna stranka trebate raditi svoj posao. I veće stranke koje su osvanule prije pet mjeseci nisu prošle prag, ušle u Sabor, ovisi kako se uzme“, naglasio je gradonačelnik Zagreba.

Hoće li podržati novu Vladu, ovisi o pregovorima.

„Mogućnost je manjinska Vlada. Ako reforme bude na tragu onoga što smo zagovarali u svom programu, zašto ih ne bi podržali“, navodi Bandić.

Saborski zastupnici Koalicije rada i solidarnosti ipak će biti ratni vojni invalid brigadir Miodrag Demo, koji je izabran kao prvi na listi u VI. izbornoj jedinici, te poznata atletičarka Sandra Perković. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni