Bandića iznenadila USKOK-ova istraga

Bandića iznenadila USKOK-ova istraga

USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali iz iznesenih podataka (funkcija koje su obnašali i godina rođenja) zaključuje se da su se pod sumnjom za našli bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović- Pavičić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, šef Stručne službe gradonačelnik Vidoje Bulum, savjetnik gradonačelnika Željko Horvat i još nekoliko osoba

Nakon što je Uskok objavio kako je pokrenuo istragu zbog sumnje u nezakonite izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je priopćio kako ta istraga za njega predstavlja iznenađenje, uvjeren da je Grad radio sukladno zakonima te u interesu Zagreba i njegovih građana.

“Informacija o pokretanju istrage od strane Uskoka zbog navodnih ilegalnih izmjena zagrebačkog GUP-a uistinu predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom da smo u dosadašnjem radu uvijek bili i jesmo u potpunosti dostupni i transparentni po osnovi bilo kojeg upita, pa tako i istražnih tijela s kojima smo i po ovom pitanju tijesno i blisko surađivali”, ustvrdio je Bandić.

Dodao je da problematika oko izmjena GUP-a nije nova, već datira iz 2003. godine, napominjući kako nakon verifikacije Skupštine i obavijesnih radnji u 2010. godini nisu uočene, niti je bilo ikakvih nepravilnosti, “pa će se, s obzirom na to, nastaviti s radom na način kako smo to činili i do sada”.

“Osobno vjerujem da je sve što je poduzeto u tom razdoblju napravljeno sukladno zakonima i pozitivnim propisima Republike Hrvatske, prvenstveno vodeći računa o interesima grada Zagreba, poštujući zahtjeve građana, držeći se procedure i pozitivnih zakona”, zaključuje Bandić u priopćenju.

Uskok je pokrenuo istragu protiv osmero osumnjičenih za nezakonite izmjene zagrebačkog GUP-a, koje se tereti da su u najmanje 43 slučaja nezakonito i neovlašteno izmijenili i dopunili prostorno-plansku dokumentaciju.

USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali iz iznesenih podataka (funkcija koje su obnašali i godina rođenja) zaključuje se da su se pod sumnjom za zlouporabe kojima su oštećeni gradski proračun, ali i brojni potencijalni investitori, našli bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović- Pavičić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, šef Stručne službe gradonačelnik Vidoje Bulum, savjetnik gradonačelnika Željko Horvat i još nekoliko osoba. (hina /zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t