Bandića iznenadila USKOK-ova istraga

Bandića iznenadila USKOK-ova istraga

USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali iz iznesenih podataka (funkcija koje su obnašali i godina rođenja) zaključuje se da su se pod sumnjom za našli bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović- Pavičić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, šef Stručne službe gradonačelnik Vidoje Bulum, savjetnik gradonačelnika Željko Horvat i još nekoliko osoba

Nakon što je Uskok objavio kako je pokrenuo istragu zbog sumnje u nezakonite izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je priopćio kako ta istraga za njega predstavlja iznenađenje, uvjeren da je Grad radio sukladno zakonima te u interesu Zagreba i njegovih građana.

“Informacija o pokretanju istrage od strane Uskoka zbog navodnih ilegalnih izmjena zagrebačkog GUP-a uistinu predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom da smo u dosadašnjem radu uvijek bili i jesmo u potpunosti dostupni i transparentni po osnovi bilo kojeg upita, pa tako i istražnih tijela s kojima smo i po ovom pitanju tijesno i blisko surađivali”, ustvrdio je Bandić.

Dodao je da problematika oko izmjena GUP-a nije nova, već datira iz 2003. godine, napominjući kako nakon verifikacije Skupštine i obavijesnih radnji u 2010. godini nisu uočene, niti je bilo ikakvih nepravilnosti, “pa će se, s obzirom na to, nastaviti s radom na način kako smo to činili i do sada”.

“Osobno vjerujem da je sve što je poduzeto u tom razdoblju napravljeno sukladno zakonima i pozitivnim propisima Republike Hrvatske, prvenstveno vodeći računa o interesima grada Zagreba, poštujući zahtjeve građana, držeći se procedure i pozitivnih zakona”, zaključuje Bandić u priopćenju.

Uskok je pokrenuo istragu protiv osmero osumnjičenih za nezakonite izmjene zagrebačkog GUP-a, koje se tereti da su u najmanje 43 slučaja nezakonito i neovlašteno izmijenili i dopunili prostorno-plansku dokumentaciju.

USKOK nije otkrio identitet osumnjičenih, ali iz iznesenih podataka (funkcija koje su obnašali i godina rođenja) zaključuje se da su se pod sumnjom za zlouporabe kojima su oštećeni gradski proračun, ali i brojni potencijalni investitori, našli bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović- Pavičić, bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, šef Stručne službe gradonačelnik Vidoje Bulum, savjetnik gradonačelnika Željko Horvat i još nekoliko osoba. (hina /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni