Bandić: „Zmajlović svojom nepromišljenom odlukom generira divlje deponije diljem grada”

Bandić: „Zmajlović svojom nepromišljenom odlukom generira divlje deponije diljem grada”

Bandić je pozvao ministra Zmajlovića da suspendira odluku kojom je Gradu Zagrebu zabranjen odvoz glomaznog otpada na odlagalište Jakuševec i omogući mu da to može raditi do 2018. godine. „Zmajlović svojom nepromišljenom odlukom generira divlje deponije diljem grada”, naglasio je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao je kako će nakon sutrašnje tematske sjednice o gospodarenju otpadom Gradska skupština biti još bliže usvajanju nacrta prijedloga plana gospodarenja otpadom do 2015. godine, strateške studije o utjecaju na okoliš rečenog nacrta i izmjena i dopuna prostornog plana Grada Zagreba.

„Ako bi se na tematskoj sjednici iznudilo neko drugo rješenje za komunalni otpad, to bi odgodilo rješavanje problema za još šest mjeseci do godinu dana“, rekao je Bandić te dodao kako mu nije jasno zašto je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja čekalo osam mjeseci da odbije suglasnost za lokacijsku dozvolu za termičku obradu otpada na Resničkom Rukavcu. „Ne znam zašto se na to čekalo osam mjeseci i želim vjerovati da to nije politički potez pred sjednicu Gradske skupštine”, rekao je Bandić i poručio ministrima i gradskim zastupnicima da se izdignu iznad politike.

“Ovdje nema pobjednika i poraženih. Svi smo pobijedili što prije donesemo dokumente i konačno Zagreb stavimo uz bok Beča koji ima pet spalionica, dvije opasnog otpada i tri komunalnog otpada”, istaknuo je Bandić i pozvao ministra okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića da dostavi Zagrebu provedbeni akt kako bi se mogla provesti odluka Gradske skupštine i naplaćivati odvoz komunalnog otpada po volumenu. Bandić je pozvao ministra Zmajlovića da suspendira odluku kojom je Gradu Zagrebu zabranjen odvoz glomaznog otpada na odlagalište Jakuševec i omogući mu da to može raditi do 2018. godine. „Zmajlović svojom nepromišljenom odlukom generira divlje deponije diljem grada”, naglasio je Bandić.

(zg-magazin/Hina)