Bandić zatražio zaštitu od predsjednika Gradske skupštine

Bandić zatražio zaštitu od predsjednika Gradske skupštine

Najavio je i sudske tužbe protiv Tomaševića i Peteka

Burni aktualni sat današnje Gradske skupštine pamtit ćemo po opetovanom zahjevu za zaštitom dostojanstva koju je gradonačelnik Milan Bandić zbog istupa oporbenih zastupnika tražio od predsjednika Skupštine prof. dr. Drage Prgometa.

Nakon verbalnih optužbi Renata Peteka (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) gradonačelnika je vidno iznervirao istup predsjednika Kluba lijevog bloka Tomislava Tomaševića. On je za skupštinskom govornicom pročitao dijelove razgovora između bivšeg direktora Čistoće Miljenka Benka i vlasnika tvrtke Gradatin Tomislava Jukića koje je tajno snimio USKOK, a koji sugeriraju namještanje gradskog natječaja uz pomoć, odnosno intervenciju »Kikaša i Bandija«.

Zatim je upitao gradonačelnika je li Jukić došao do njega (Bandića op. a.) ili je stvar riješena i bez njega.

»Ovo nije sud, nego Skupština«, prokomentirao je Bandić dodavši kako se ne mogu komentirati postupci koji su u tijeku te je napomenuo da razgovori mogu biti i montirani.

Bandić je bezuspješno zatražio zaštitu od Prgometa i nakon toga objavio Tomaševiću da će protiv njega podnijeti sudsku tužbu.

Renato Petek (Naprijed Hrvatska – Progresivni savez) spomenuo je kako Grad plaća basnoslovno skupi najam privatnih prostora za potrebe centra Goljak (Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama). Ustvrdio je kako je s druge strane, prema spisima iz sudskih procesa koji se vodi protiv gradonačelnika, vidljivo da on raspolaže s četiri stana u Zagrebu. Stoga je predložio da jedan od stanova donira Vladi RH ne bi li udobrovoljio koalicijskog partnera Andreja Plenkovića kako ga dalje ne bi morao »kumiti« oko nekih važnih odluka, dok bi ostale mogao dati na korištenje Gradu.

»Djeca iz Goljaka će morati izaći iz stanova, a kada biste vi svoju imovinu dali gradu, taj bi se problem riješio«, rekao je Petek.

»Predsjedniče, molim da zaštitite moj dignitet! Ja sam uredno podnio svoju imovinsku karticu i nemam ništa što u njoj nisam prijavio, a za objede i laži zatražit ću satisfakciju na sudu«, kazao je Bandić koji smatra da je Petek pobrkao stvari.

»Očito zastupnik misli na svog predsjednika koji ima četiri-pet stanova u Zagrebu«, zaključio je.

SDP-ovca Mateja MIšića zanimalo je što će biti s lokalnim referendumom o Generalnom urbanističkom planu, a Bandić mu je poručio da GUP idući tjedan ide na ocjenu u resorno ministarstvo te će se u studenome naći na dnevnom redu Skupštine. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni