Bandić: Zašto je povučena kandidatura Zagreba za sjedište EMA-e, pitajte Plenkovića i Kujundžića

Bandić: Zašto je povučena kandidatura Zagreba za sjedište EMA-e, pitajte Plenkovića i Kujundžića

Danas je povučena kandidatura Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove (EMA) pa su novinari upoitali gradonačelnika Milana Bandića kako je do toga došlo.

»Nemojte Gradu Zagrebu gurati ono što Grad Zagreb ne radi. Država odlučuje o kandidaturi i njezinom povlačenju. Jučer su me predsjednik Vlade i ministar financija informirali da povlače. Oni znaju najbolje zašto su to napravili«, prokomentirao je Bandić.

Na upit novinara kako se iz sjedišta Agencije čulo da je iz Zagreba stigla nepotpuna dokumentacija, Bandić je ponovio da je država kandidat, a ne Grad Zagreb. »Ali vi tučete svoju žicu. Imate pravo na to, ali Grad Zagreb nije slao nikakvu kandidaturu, nego država. O razlozima povlačenja pitajte resornog ministra i premijera, jer ipak oni imaju više informacija. Meni je žao, ali učinio sam sve kao da ćemo dobiti, no očito se nešto dogodilo, a što se dogodilo ne znam«, ponovio je Bandić.

Rekao je kako na razgovorima kojima je prisustvovao nije stekao dojam da će se povući kandidatura. »Ali predsjednik Vlade i resorni ministar znaju zašto su tako odlučili. Žao mi je«, zaključio je Bandić. (B. J.)