Bandić zahvalio novinarima na pohvalama, ali i kritikama

Bandić zahvalio novinarima na pohvalama, ali i kritikama

»Ne smije zaboraviti da bi dobrobit građana ovoga grada trebao biti naš zajednički i najvažniji cilj«, poručio je gradonačelnik na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare

U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić upriličili su u srijedu navečer tradicionalno novogodišnje primanje za novinare.

U ime novinara na prijemu su se zahvalili i prigodno obratili Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, koji je izrazio želju da se u novoj godini u suradnji s Gradom Zagrebom ozbiljno počne raditi na realizaciji ideje o osnivanju Muzeja medija, i Katja Kušec, predsjednica Hrvatskog društva novinara i publicista, koja je istaknula brojne probleme novinarske struke, no zaključila kako »usprkos svim problemima, možemo ipak reći da je hrvatski medijski prostor još uvijek donekle demokratičan, a to prije svega zahvaljujući upornim pojedincima novinarima koji ne odustaju od objektivnog novinarstva«.

Zaželjevši svima puno uspjeha u novoj godini, gradonačelnik Bandić je zahvalio novinarima na objektivnom i profesionalnom izvještavanju, na pohvalama, ali i kritikama, te naglasio da se ne smije zaboraviti da bi dobrobit građana ovoga grada trebao biti zajednički i najvažniji cilj. Gradonačelnik je pozvao novinare da pišu i govore istinu, parafrazirajući izreku koja se često pripisuje Aristotelu – »Drag mi je Platon, ali draža mi je istina«.

»Najveći mi je gušt kada nakon izbora neki od vas priđu na Jelačić placu i kažu: “Bandiću, legendo, sorry. Ipak si bio u pravu”«, rekao je gradonačelnik u svom osebujnom stilu.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić novinarima je zahvalio na uspješnoj suradnji u 2017. te poželio da 2018. bude barem na razini prošlogodišnje, ako ne i bolja.

„Hvala vam što pratite naš rad, što ga – kada je to potrebno – i kritizirate, upozoravate na propuste, jer to i jest uloga medija. Da bude korektiv, da bude glas javnosti. Držim da smo dobro i kvalitetno radili. A možemo li bolje – pa vjerojatno možemo“, rekao je Mikulić te poručio novinarima da su im vrata Gradske skupštine uvijek otvorena.

Uz brojne novinare i urednike iz različitih medija, prijemu su nazočili i gradski zastupnici, predstavnici Holdinga, Gradske uprave, gradskih četvrti i Turističke zajednice Grada Zagreba. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni