Bandić: “Zagreb nije bankrotirao, niti će bankrotirati”

Bandić: “Zagreb nije bankrotirao, niti će bankrotirati”

»Zagreb nije bankrotirao, niti će bankrotirati«, poručio je u srijedu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine.

Najavio je da će Grad imati novaca za fond za obnovu nakon potresa što je prioritet grada.

»Zagreb će zadnji bankrotirati u ovoj zemlji, a to znači nikad. Grad Zagreb će imati novaca za prioritetne projekte i ima novaca i imat će novaca za sve ono što trebamo da pobijedimo Covid«, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Osvrćući se na tvrdnje gradskog zastupnika Davora Filipovića (HDZ), koji je dan ranije ustvrdio da Zagreb ima ozbiljne probleme s likvidnošću i da će bankrotirati, Badnić je kazao da ako je Zagreb pred bankrotom, onda je Hrvatska već bankrotirala.

Bandić je konstatirao da Filipović iznosi dezinformacije, čije izjave idu »čak do kaznene prijave«.

»Ne da je to neodgovorno, nego opasno. Zamislite tvrdnju da je Grad u bankrotu ili pred bankrotom, a šest i pol puta manje je zadužen od Hrvatske«, rekao je Bandić koji je apelirao je na premijera Andreja Plenkovića da ukroti svoga ‘skojevca’.

Bankama i kreditnim agencijama se ispričao u ime neodgovornih ljudi koji šire dezinformacije, poput Filipovića.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić rekla je da su nakon objave da je Grad Zagreb u bankrotu istog dana dobili upite partnera s financijskog tržišta koje je zanimalo što se to događa. (zg-m)