Bandić: “Zagreb City” je najveći projekt u povijesti suverene Hrvatske

Bandić: “Zagreb City” je najveći projekt u povijesti suverene Hrvatske

„Nakon izgradnje Zračne luke dr. Franjo Tuđman, na redu je da se uredi i redizajnira Zagrebački velesajam i Kongresni centar što je preduvjet istinske europske i svjetske metroploe”, izjavio je gradonačelnik Bandić

Ivana Vranješ

U povodu obilježavanja Svjetskog dana sajamske industrije Global Exibitions Day, u srijedu je na Zagrebačkom velesajmu održana međunarodna konferencija Sajamska industrija – disruptor or disruptee.

Zagrebački velesajam je konferencijom obilježio i 110. obljetnicu svog kontinuiranog rada. U sklopu konferencije potpisan je memorandum o suradnji i razumijevanju između Celjskog sejma i Zagrebačkog velesajma. Memorandum su potpisali direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i predsjednik uprave Celjskog sejma Franc Prengl.

Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac je istaknula da su sajamske manifestacije prepoznate kao koristan alat za promociju poslovanja, koje u današnjem digitalnom dobu ne gube na svom značenju. Dodala je da unatoč što je svijet digitaliziran ljudi i dalje žele fizički kontakt.

„Sajamska industrija zasigurno jest i bit će važan kanal komunikacije, promidžbe, ugovaranja, dogovaranja poslova u globalnoj poslovnoj sredini“, poručila je Mandac.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić je rekla da je unazad nekoliko godina sajamska industrija transformirana te ponovno postaje investicijska, komunikacijska, izvozna platforma i služi umrežavanju izravnog ljudskog kontakta, što je zanemareno uslijed tehnološkog razvoja.

„Sajamska industrija o kojoj danas glasno govorimo je dovoljno fleksibilna da integrira moderne digitalne tehnologije, a da pri tom zadrži svoju kompetitivnu prednost“, izjavila je Tomšić. Dodala je da u digitalno vrijeme sajmovi mogu poslužiti kao platforma za djelovanje u realnoj i virtualnoj areni te je potrebna kompetencija u obje arene. Spomenula je da se ova konferencija organizira ne bi li se skrenula pozornost na snagu sajamske industrije i naglasilo koliko je ona važna za brendiranje neke destinacije.

„Sajamska industrija je 56. ekonomija po snazi učinka na gospodarstvo i u svijetu je zovu nevidljivim divom“, zaključila je Tomšić

Otvarajući konferenciju, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je istaknuo da je Zagrebački velesajam jedna od najprepoznatljivijih gradskih lokacija i svjedoči o susretljivosti, gostoprimstvu, trgovini, radinosti i talentu domaćih ljudi.

„Tome u prilog ide i činjenica da je u Zagrebu registrirano nešto manje od trećine poslovnih subjekata, odnosno pravnih osoba u Republici Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Pozdravio je potpisivanje memoranduma između Celjskog sejma i Zagrebačkog velesajma, čime se produbljuje poslovna veza između dva grada, Zagreba i Celja te između dvije prijateljske države.

Osvrnuo se i na projekt “Zagreb City”, ističući kako je to najveći projekt u povijesti suverene i demokratske Hrvatske.

„Nakon izgradnje Zračne luke dr. Franjo Tuđman, na redu je da se uredi i redizajnira Zagrebački velesajam i Kongresni centar što je preduvjet istinske europske i svjetske metropole”, izjavio je gradonačelnik.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni