Bandić: Veoma smo ponosni na naše vatrogasce

Bandić: Veoma smo ponosni na naše vatrogasce

Trinaestu godinu za redom u krugu Vatrogasne postrojbe Centar održana je manifestacija Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, ove godine s naglaskom na sigurnost u prometu, kojoj se, tradicionalno, pridružio i gradonačelnik Milan Bandić. Tijekom subotnjeg obilaska gradonačelnik je naglasio da se učinkovitost vatrogasnih postrojbi, u suradnji s Gradom Zagrebom, u zadnjih 20 godina znatno poboljšala, a to je postignuto, između ostalog, udruživanjem profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi. »Drago nam je da smo mogli pomoći u gašenju požara u Dalmaciji ovoga ljeta i veoma smo ponosni na naše vatrogasce«, kazao je.

 Ove godine organiziran je niz interaktivnih i edukativnih radionica – gašenje požara, ponašanje u dimu, bazen s čamcima – s ciljem razvijanja svijesti i odgovornosti kod građana te edukacije o prevenciji i ispravnom postupanju u slučaju nastanka požara. Građanima je, također, prezentirana vatrogasna oprema, a pokaznim vježbama demonstrirana je vještina i način rada vatrogasaca.

Javna vatrogasna postrojba ima pet vatrogasnih postaja – Centar, Dubrava, Jankomir, Novi Zagreb i Žitnjak s 350 profesionalnih vatrogasaca, a prosječno godišnje izađu na oko 3.500 intervencija. Prema potrebi pomažu vatrogasnim postrojbama diljem Hrvatske kao ove godine u gašenju požara u Splitu, Benkovcu i Drnišu te borbi s poplavom u Zadru. Javna vatrogasna postrojba udružena je u Vatrogasnu zajednicu grada Zagreba sa 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava te na taj način doprinosi suradnji profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni