Bandić uvjeren da će proračun biti usvojen već na predstojećoj sjednici Gradske skupštine

Bandić uvjeren da će proračun biti usvojen već na predstojećoj sjednici Gradske skupštine

(Foto: Božidar Bebek)

Nakon što je Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti (RIS) raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku, otvorile su se dvojbe oko toga hoće li uopće biti usvojen zagrebački proračun za 2019. godinu u aktualnom sazivu Gradska skupštine ili će biti potrebno raspisati nove izbore.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, međutim, uopće ne dvoji da će proračun biti usvojen. Štoviše, on tvrdi da će se to odmah dogoditi, već na 18. sjednici Gradske skupštine, 13. prosinca.

»Siguran sam da neću drugi put upućivati proračun Gradskoj skupštini u 12. mjesecu, a to znači da bi proračun trebao biti 13. prosinca usvojen«, izjavio je u utorak Bandić za Hinu, a prenosi portal Index. RIS-u trenutno nedostaju tri gradska zastupnika kako bi osigurali većinu potrebnu za izglasavanje proračuna, a na pitanje kako namjerava osigurati potrebnu većinu do 13. prosinca citirao je Krležu: Nigdar ni bilo da ni nekak bilo, i nigdar ne bu, da nekak ne bu.

Oporbi koja poziva glavnog državnog odvjetnika da pazi s kime će njegova stranka ili njegov koalicijski partner u Gradskoj skupštini – HDZ komunicirati ovih dana, Bandić je rekao: »Mislim da to nije zadaća državnog odvjetništva«. »Stranke se bave politikom, a Državno odvjetništvo ima Ustavom propisana prava i obaveze«, prokomentirao je Bandić.

Što se tiče razloga prekida suradnja RIS-a s Neovisnima za Hrvatsku Brune Esihj i Zaltka Hasanbegovića, Bandić kaže da nema što dodati ni oduzeti onome što na tu temu u ponedjeljak rekle njegove zamjenice u stranci Ana Stavljenić-Rukavina i Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni