Bandić uručio ključeve prvim stanarima Podbrežja

Bandić uručio ključeve prvim stanarima Podbrežja

Na stanove čeka više od 800 građana, dosada je riješeno 230 zahtjeva

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je u naselju Podbrežje uručio ključeve prvim korisnicima stanova u zgradi 3. Stanove je na korištenje dobilo 73 obitelji koje ispunjavaju uvjete za najam gradskog socijalnog stana prema Konačnoj listi reda prvenstva za davanje stanova u najam.

»Danas smo podijelili ključeve prvih 73 stanova s Liste prvenstva od ukupno 400 koliko će ih ići u najam u Podbrežju, a za par dana ćemo podijeliti još 70-ak«, rekao je gradonačelnik zaželjevši obiteljima puno zdravlja, sreće i da uživaju u novim stanovima.

Pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Branka Škrnjug rekla je da je od nešto više od 800 prijavljenih na Listi, za sada riješeno oko 230. Najamnina za gradski socijalni stan s Liste u naselju Podbrežje iznosi 70 lipa po m2, a najam traje pet godina.

U naselju Podbrežje završene su četiri zgrade, a jučer je otvoren kolokacijski centar podružnice Zagrebačkog holdinga – Zagrebački digitalni grad, čime će se stanovnicima naselja osigurati ultrabrzi širokopojasni pristu internetu preko svjetlovodne mreže. Pred završetkom je i javni park između zgrada A4 i A5, a u planu je i izgradnja osnovne škole i dječjeg vrtića za koje je proveden urbanističko-arhitektonski natječaj. Radovi bi trebali započeti u 2019. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t