Bandić učenicima na Kajzerici zaželio uspješnu školsku godinu

Bandić učenicima na Kajzerici zaželio uspješnu školsku godinu

Pročelnik Ivica Lovrić je tijekom današnjeg obilaska najavio preseljenje baletne škole u nove prostore, kao i Specijalne bolnice na Goljaku

Zagrebački gradonačelnik u povodu današnjeg početka školske godine posjetio je osnovnu i srednju školu na Kajzerici.

„Sretan sam jer ovdje na Kajzerici vidim ozarena lica djece i roditelja koji imaju dva razloga za to, pohađaju jednu od ljepših škola u gradu i na klupama su ih dočekali besplatni udžbenici“, rekao je jutros gradonačelnik.

Zaželjevši svim učenicima stjecanje novih znanja, prijateljstava i iskustava gradonačelnik je istaknuo da obrazovanje nema alternative: „Mi smo mala zemlja, i možemo konkurirati jedino znanjem. Samo rad, struka, kompetencija, solidarnost i zajedništvo mogu izvući ovu zemlju iz krize“, zaključio je gradonačelnik Bandić naglasivši kako se nada da će iduće godine biti osigurani besplatni udžbenici za svu djecu u Hrvatskoj.

„Danas slavimo prvu godišnjicu rada u novoj školi i presretni smo što nam je omogućeno da radimo u jednoj smjeni”, istaknuli su ravnatelji Osnovne škole i 4. Gimnazije na Kajzerici, Igor Rukljač i Boris Štimac.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić najavio je preseljenje baletne škole u nove prostore, kao i Specijalne bolnice na Goljaku, što će uvelike poboljšati kvalitetu rada. „Nastavljamo i s projektom škologradnje, gdje do početka sljedeće godine planiramo započeti radove na 10 škola, 10 dvorana i 10 dječjih vrtića čime još jednom svjedočimo o obrazovanju kao prioritetu ove Gradske uprave“, kazao je Lovrić. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni