Bandić u Zagrebu vidi nacionalni stadion koji treba biti gotov do 2020.

Bandić u Zagrebu vidi nacionalni stadion koji treba biti gotov do 2020.

Peović Vuković je potegnula pitanje stadiona Maksimir ili točnije, kako je rekla »maksimirsko ruglo« u koje je Zagreb tijekom desetljeća “ulupao” nekoliko milijardi kuna, premda da se niti jednom godišnje ne može napuniti publikom

Gradska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović Vuković na današnjem je »aktualcu« Gradske skupštine dovela u pitanje gradnju nacionalnog stadiona u Zagrebu, tražeći od gradonačelnika da podastre podatak koliko se novaca planira utrošiti u taj projekt, što je izazvalo vidno nervoznu reakciju Milana Bandića.

»Molim vas, nemojte s ove govornice govoriti nacionalni stadion pod znakovima navodnika. Pod kojom zastavom vi živite i u kojoj zemlji? Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i Vlada, a vi možete crknuti od tuge!«, odvratio je povišenim tonom gradonačelnik Bandić zastupnici Peović Vuković.

Na konkretno pitanje glede troškova izgradnje nije odgovorio, ali je gradsku zastupnicu RF-a upitao pod »kojom zastavom i u kojoj zemlji« ona živi.

Peović Vuković je podsjetila da je gradonačelnik Bandić još prije dva mjeseca stopirao isplatu od 5 milijuna kuna radnicima zagrebačkih tvrtki u stečaju, tako što bi se Grad Zagreb kao stečajni vjerovnik u ime radnika odrekao prednosti u naplati potraživanja na ime komunalnih naknada. No sada, kaže Peović Vuković, »stostruko veći novac za izgradnju stadiona« očito nije problem…

Gradonačelnik se nije dao te je replicirao kako je on za radnike napravio više nego što bi Peović Vuković napravila da živi 1000 godina. Obrazložio je kako novac radnicima nije mogao pomoći »jer mu zakon to ne dozvoljava«.

Maksimirsko »ruglo«

No na tome nije stalo. Peović Vuković je potegnula pitanje stadiona Maksimir ili točnije, kako je rekla »maksimirsko ruglo« u koje je Zagreb tijekom desetljeća “ulupao” nekoliko milijardi kuna, premda da se niti jednom godišnje ne može napuniti publikom.

»Pričate bedastoće! Kako vas nije sram optuživati me da sam “upucao” nekoliko milijardi kuna na Dinamov stadion?«, upitao je gradonačelnik.

Na upit Mateja Mišić (SDP) Bandić je odgovorio da je Zagreb u Dinamov stadion uložio 120 milijuna kuna, a naslijedio uloženih 560 milijuna kuna. SDP-ovca je zanimalo trebaju li Zagrebu dva stadiona koja primaju 35 000 ljudi, hoće li Maksimir nastaviti propadati ako se uđe u projekt nacionalnog stadiona, ali i kada kada Hrvatska može očekivati bar jedan pošteni stadion.

»Znate tko je Dinamov stadion započeo. Graditi stadion od krova, a ne od temelja, ne bih trošio riječi za to. Netočno je da je tisuću milijardi uloženo u njega«, odvratio je gradonačelnik Bandić koji predviđa da bi nacionalni stadion mogao biti gotov krajem 2020. godine. »Zagreb je jedini istinski veliki grad u ovoj zemlji, svidjelo se to nekome ili ne, i taj grad treba imati nacionalni stadion, a Dinamo treba imati svoj. Nema problema tu i napravit ćemo«, kazao je.

Partizani u Zagrebu

Ivan Ćelić (HDZ) zatražio je informaciju vezano uz izgradnju Nacionalne dječje bolnice na što je Bandić ustvrdio da je on sa svoje strane sve pripremio te da već postoji lokacija i pristup, a sada treba odrediti model financiranja.

»Očekujem sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i premijerom Andrejem Plenkovićem da definiramo – od studije do financiranja bolnice. Nema nikakvih problema«, kazao je.

Zastupnik Tomislav Stojak (HNS-liberalni demokrati) upitao je gradonačelnika što se događa s uređenjem Branimirove tržnice i kakvi se projekti tamo planiraju.

»Maknuli smo 16 objekata, ostalo ih je još pet. Rješavamo te stvari, nije to bager pa gurni. Natječaj je raspisan, Ulica Franje Račkoga se uređuje, rade se papiri, Trg žrtava fašizma se uređuje, gdje prijatelji logoruju svake srijede. Imamo malo partizanskih uvjeta u Zagrebu«, odgovorio je Bandić. (ZG-magazin / Hina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni