Bandić u školskim klupama: Osnovnoškolci dobili udžbenike

Bandić u školskim klupama: Osnovnoškolci dobili udžbenike

38 tisuća učenika srednjih škola dobit će besplatne udžbenike 4. rujna

Od danas su u svim osnovnim školama grada Zagreba na klupama besplatni udžbenici koji će prvog dana nastave dočekati 58.584 učenika, a 4. rujna bit će i u srednjim školama za 38.000 učenika, kazao je gradonačelnik Milan Bandić u Osnovnoj školi Pavleka Miškine na završetku distribucije besplatnih udžbenika za osnovnoškolce.

Također, kao i prošle godine, Grad Zagreb je osigurao udžbenike za oko 1400 učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja – općina Gunja, Vrbanja i Drenovci, te putem Caritasa za 100 socijalno najugroženijih obitelji u Hrvatskoj.

„Ulaganje u obrazovanje i znanje nema alternative. Možemo konkurirati uspješnijima samo s više znanja, struke i kompetencije, i besplatni udžbenici su, uz aktivnu demografsku i populacijsku politiku koju provodimo zadnjih 16 godina, način da to postignemo“, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Ravnateljica Osnovne škole Pavleka Miškine Vesna Vrbanović Jančić zahvalila je u ime svih roditelja gradonačelniku i Gradu Zagrebu što je i ove godine osigurao sredstva za besplatne udžbenike: „Knjige su veliki izdatak, pogotovo za obitelji s više djece, i uz njih ima još dosta stvari koje roditelji moraju kupiti“.

Kao i prijašnjih godina, udžbenike će dobiti i djeca koja imaju prebivalište na području Grada Zagreba, a pohađaju osnovne i srednje škole na području druge županije, kao i učenici koji pohađaju zagrebačke škole, a imaju prebivalište izvan grada Zagreba. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni