Bandić u raskopanoj Preradovićevoj zamolio građane za strpljenje zbog radova

Bandić u raskopanoj Preradovićevoj zamolio građane za strpljenje zbog radova

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima obišao Preradoviću ulicu koja se trenutno rekonstruira u duljini od približno 660 metara, od Haulikove do Masarykove, odnosno Tesline ulice.

Komentirajući raskopanu ulicu gradonačelnik je rekao da će “ovako biti i u centru i u rubnim dijelovima grada, sve do početka školske godine” te je zamolio građane za strpljenje.

Planirani radovi na ovih 10 000m² obuhvaćaju kompletnu sanaciju svih prometnih površina, uređenje obostranih nogostupa, stotinjak parkirališnih mjesta, uređenje kolnika sa unapređenjem sustava oborinske odvodnje te sustava javne rasvjete, uređenjem pješačkih i biciklističkih staza, zamjenu i ugrađivanje nove te poboljšanje postojeće prometne signalizacije.

»Radovi se izvode etapno ne bi li se što manje inkomodirali građani. Prva dionica od Haulikove do Hebrangove je počela u lipnju, dok su jučer započeli radovi na dionici od Masarykove do Tesline«, objasnio je Krunoslav Tepeš iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Dodao je također da je planirana i izvedba oko 16 zelenih otoka te izvedba AB ukopanog spremnika za smještaj kontejnera za otpad (3+2) na Svačićevom trgu.

Vodoopskrba i odvodnja izvodi radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda te kućnih vodoopskrbnih priključaka, njih ukupno 27.

Vrijednost radova je nešto manje od 7,5 milijuna kuna.

Nakon obilaska gradonačelnik je rekao da će prema svim ugostiteljima i obrtnicima koji rade na ovom potezu, a koji budu imali minusa u prihodima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, Gradski ured za gospodarstvo reagirati na isti način kao i prilikom obnove Radićeve ulice, odnosno da će im biti nadoknađen gubitak. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni