Gradonačelnik u obilasku zagrebačkih gradilišta

Gradonačelnik u obilasku zagrebačkih gradilišta

Gradonačelnik je najavio da će se u iduća dva tjedna skinuta vanjska skela s Francuskog paviljona te će Zagrepčani napokon moći vidjeti obnovljeno lice Paviljona

Krajem iduće godine trebala bi biti završena Radnička cesta u punom profilu prema Domovinskom mostu. „Time bismo ispunili preduvjete da se ta prometnica preko mosta spoji s brzom cestom prema Sisku, odnosno prema Zračnoj luci, nakon čega bi za dvije godine dosanjali početak radova na tramvajskoj pruzi od Kvaternikovog trga prema Plesu“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jučer nekoliko gradilišta kako bi provjerio odvijaju li se radovi u skladu s planovima.  Obilazak je započeo na gradilištu u krugu Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru, gdje, kako je primijetio gradonačelnik, radovi teku prema dogovorenom planu.

Psihijatrijska bolnica Sv. Ivan

„Odjel IIIa je, kao što vidite, završen, slijedi opremanje i tehnički pregled koji će biti početkom rujna. Do kraja godine bit će završeni građevinski radovi na Odjelu VI, čime će, nakon otvorenja, ova bolnica dobiti nove i moderne objekte, koji zadovoljavaju sve potrebe osoblja i pacijenata“, kaže gradonačelnik Bandić.

On je također obišao i nedavno otvorenu produženu Šoljanovu ulicu, gdje je najavio za sljedeći ponedjeljak otvaranje ulice Jankomir, od Šoljanove ulice prema izlasku na Zagrebačku aveniju, u duljini od otprilike 600 metara.

Nova škola na Vrbanima III

„Za subotu, 17. kolovoza, najavljujem svečano otvorenje ove škole, te vjerujem da će najsretnija biti djeca koja će u iduću školsku godinu krenuti u novoj, prekrasnoj školi“, izjavio je Bandić, pri obilasku škole u Vrbanima III, investicije vrijedne oko 41 milijun kuna.

Francuski paviljon

Obilazeći Francuski paviljon kazao je kako su unutarnje skele skinute te da će biti najsretniji kada u narednih dva tjedna bude skinuta i vanjsku skela kako bi se napokon ugledalo obnovljeno lice Paviljona.

Mario Miljavac iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet rekao je da sveukupna vrijednost investicije, uključujući i uređenje okoliša, iznosi oko 12 milijuna kuna.

Muzička akademija

Gradonačelnik je nastavio s redovitim tjednim obilaskom Muzičke akademije, gdje je ponovio kako bi do sredine studenoga trebali biti završeni građevinski radovi, nakon čega bi, sljedeće godine krenuli natječaji za uređenje multimedijalne dvorane i nabavku opreme.

Do kraja sljedeće godine Muzička akademija bi napokon, nakon 96 godina, dobila svoj krov nad glavom na jednom mjestu. Ukupna vrijednost investicije, uključujući kupnju stare zgrade je oko 250 milijuna kuna, što je čini jednom od najvećih u Hrvatskoj u području kulture. Bandić je istaknuo kako će stanarima susjedne zgrade biti podmireni svi troškovi zbog štete nastale gradnjom.

Radnička cesta

Nakon Muzičke akademije, obilazak se nastavio na Radničkoj cesti, na kojoj su u tijeku radovi na II. etapi rekonstrukcije, od Ulice Koledovčina do Žitnjačke ceste, u dužini od 1500 metara. Prometnica će imati dva jednosmjerna kolnika, sa po tri vozne trake, a duž cijelog poteza predviđeni su rubni pojasevi zelenila, tako da odvajaju kolne od biciklističkih i pješačkih površina.

Krajem iduće godine trebala bi biti završena Radnička cesta u punom profilu prema Domovinskom mostu. „Time bismo ispunili preduvjete da se ta prometnica preko mosta spoji s brzom cestom prema Sisku, odnosno prema Zračnoj luci, nakon čega bi za dvije godine dosanjali početak radova na tramvajskoj pruzi od Kvaternikovog trga prema Plesu“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Dom sportova

Obilazak je završio u Domu sportova gdje se, ususret premijernoj sezoni KHL Medveščaka u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi (KHL), odvijaju radovi adaptacije dvorane za potrebe osiguranja tehničkih uvjeta zadanih od strane tehničke komisije KHL-a. Kako se čulo, vrijednost investicije je oko tri milijuna kuna, a sve će biti spremno do 6. rujna, kada u Dom sportova dolazi jedan od najjačih klubova u ligi, moskovski CSKA. (zagreb.hr / zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni