Bandić u Jasenovcu: Pijetetu prema žrtvama može se pristupiti retorikom ili djelima, a ja sam izabrao djela

Bandić u Jasenovcu: Pijetetu prema žrtvama može se pristupiti retorikom ili djelima, a ja sam izabrao djela

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je u utorak Spomen područje Jasenovac i groblje Uštica uoči obilježavanja 72. godišnjice proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac.

»Ovdje smo kako bi provjerili jer li sve uređeno i spremno za obilježavanje 72. godišnjice«, rekao je gradonačelnik podsjetivši da je prije pet godina Spomen područje Jasenovac i groblje Uštica bilo u jako lošem i zapuštenom stanju.

»Tada sam rekao da se treba urediti da bude dolično mjestu stradanja jer je to naša dužnost i odgovornost prema ljudima koji su izgubili živote, a i prema spomenicima jer su oni svjedoci svoga vremena i dijela povijesti. Pa čak i ako svjedoče o zločinima, trebamo ih sačuvati kao podsjetnik na strahote koje se ne smiju ponoviti«, dodao je gradonačelnik Bandić. »Smrti nevinih i pijetetu prema žrtvama može se pristupiti retorikom ili djelima, a ja sam izabrao djela i drago mi je što Zagreb može brinuti o Spomen području«, dodao je.

Grad Zagreb je unazad pet godina uredio Spomen područje Jasenovac u okviru čega je obnovljena fontana, hortikultura, prilazne ceste, a na groblju Uštica je dovedena voda i struja, uređeni travnjaci, posađeno cvijeće i postavljene klupe. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni