Bandić u Glavnici Gornjoj: Kvaliteta vode bit će stalno kontrolirana

Bandić u Glavnici Gornjoj: Kvaliteta vode bit će stalno kontrolirana

Voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Vladimira Lesnikar izjavila je da istraživanja pokazuju kako stanje nije alarmantno, iako je razina bakterijskog zagađenja ipak veća nego inače.

Nakon nedavnog nemilog događaja u sesvetskom naselju Glavnica Gornja kada je lokalnoj vodospremi nađeno mrtvo tijelo muškarca, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu suradnika i mještana, obišao je u četvrtak mjesto incidenta. Gradonačelnik je izrazio sućut obitelji preminulog sugrađana te najavio redovito praćenje kvalitete vode i izvještavanje tamošnjih stanovnika, kao i priključivanje Sesveta na zagrebačku vodoopskrbnu mrežu još za ovoga mandata; u ovom dijelu Zagreba postoji 14 vodosprema i 9 lokalnih vodovoda, a od sljedeće godine počinje njihovo priključivanje na javnu vodovodnu mrežu.

Bandic_Glavnica_GornjaVoditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Vladimira Lesnikar izjavila je da istraživanja pokazuju kako stanje nije alarmantno, iako je razina bakterijskog zagađenja ipak veća nego inače. Dodala je i da nema opasnosti po zdravlje mještana, obzirom da je vodosprema zatvorena odmah u nedjelju.

Od mještana, koji su najveću zabrinutost izrazili za svoje najmlađe, moglo se čuti kako su uvjereni da će im gradonačelnik pomoći jer je uvijek uz njih kad god je potrebno. Navedeno je potvrdio i predsjednik Mjesnog odbora Glavnice Gornje Josip Kašnar, koji je zahvalio gradonačelniku i svim javnim službama na promptnom reagiranju i pruženoj pomoći. Naime, od tragedije, a do kraja sanacije problema, stanovnicima Glavnice Gornje vodu svakodnevno dovoze cisterne. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni