Bandić: U Francuskom paviljonu vidim muzej tolerancije

Bandić: U Francuskom paviljonu vidim muzej tolerancije

U sklopu radnih obilaska gradilišta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, predstavnika gradskih četvrti i novinarima jučer je obišao Francuski paviljon, perivoj na Trgu Petra Svačića, Muzičku akademiju, igralište i park u Domagojevoj ulici te Branimirovu ulicu.

Francuski paviljon

„Sretan sam svaki put kad ovdje dođemo i vidimo pomak, napokon se nazire kraj radova. Ovdje ćemo opet doći za tri tjedna i do tad skele moraju biti skinute. Ja ovdje vidim, u Francuskom paviljonu, zagrebački hrvatski muzej tolerancije,“, rekao je gradonačelnik Bandić na obilasku Francuskog paviljona, dodavši da obnova traje od 2009., da je bilo poteškoća i zastoja u radovima, ali da sada sve ide po planu. Koordinator radova Mario Miljavac rekao je da je sveukupna vrijednost investicije oko 10 milijuna kuna, te da se završetak radova očekuje u petom mjesecu.

Perivoj na Trgu Petra Svačića

„Zadnjih 13 godina brinemo o gradskim parkovima, a rezultat te politike možemo vidjeti i danas ovdje. Parkovi su mjesto susreta, življenja i vjerujem da će naši sugrađani uživati u ovom novouređenom parku“, rekao je Bandić na obilasku perivoja na Trgu Petra Svačića, najavivši da će za dva tjedna svi biti pozvani na predstavljanje novog parka u ulici Grgura Ninskog pored Glavnog kolodvora. Gradonačelnik je također najavio kako će za desetak dana biti gotov natječaj za dodjelu gradskih vrtova, te kako očekuje da će se uskoro prvi vrtovi staviti u funkciju.

Kako se čulo, perivoj je obnovljen u sklopu malih komunalnih akcija Gradske četvrti Donji Grad 2011.-2012., a vrijednost investicije je oko 1.8 milijuna kuna. Uređene su zelene površine od 4.500 četvornih metara i pješačke staze. Postavljena je parkovna oprema (15 klupa i 10 košarica za otpatke), oprema za igru (pet sprava) i ograda s vratima na dječjem igralištu. Posađeno je više stotina sadnica grmlja i cvijeća raznih sorti, izveden je sustav navodnjavanja te je postavljeno pet novih stupića za zaštitu zelenih površina.

Muzička akademija

„Od kada smo kupili ovu zgradu, punih 11 godina sanjamo, a danas se konačno vide konture budućeg centra glazbene izvrsnosti Zagreba i Hrvatske, te sam uvjeren da su najsretniji upravo profesori i studenti“, izjavio je gradonačelnik, kome su se u obilasku gradilišta Muzičke akademije pridružili rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin.

Bandić je podsjetio da su do sada već tri puta ‘aneksirali ugovor’ s izvođačima radova te kako se uskoro očekuje i četvrti. Također je uz ispriku zbog dužine radova zamolio za još malo strpljenja stanare susjedne zgrade koji su se zbog gradnje morali iseliti, dodavši da će troškove sve eventualno nastale štete snositi Grad.

Igralište i park u Domagojevoj

Stanovnici Gradske četvrti Donjeg grada, nakon uređenja parka na Trgu Petra Svačića, očekuju obnovu i uređenje još jednog parka. Naime, u investiciji vrijednoj oko milijun kuna obnovit će se igralište i park u Domagojevoj ulici. Izvođač radova bit će Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac, a kako se čulo, bit će to najveća ovogodišnja investicija u toj gradskoj četvrti.

Uskoro otvaranje Branimirove

„Do kraja travnja završit će se radovi izgradnje I. faze izgradnje dijela Branimirove ulice, od Zavrtnice do Heinzelove ulice, te ćemo pustiti u promet 320 metara dugu dionicu sa po jednim prometnom trakom u svakom smjeru“, najavio je gradonačelnik Bandić, dodavši da će to biti povijesni trenutak za Grad Zagreb. Uz zahvale svima uključenima u ovaj projekt gradonačelnik je rekao kako vjeruje da će se do kraja ove godine riješiti svi imovinsko-pravni problemi kako bi se od sljedeće godine mogli početi radovi na punom profilu dionice. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni