Bandić u Europskom parlamentu

Bandić u Europskom parlamentu

U Europskom parlamentu Bandić će biti panelist na temu Postignuća ciljeva Sporazuma gradonačelnika zahvaljujući tehnološkim i socijalnim inovacijama

Gradonačelnik Milan Bandić danas boravi u Bruxellesu, gdje će, među ostalim, u Europskom parlamentu, prisustvovati Europskom energetskom tjednu – ceremoniji Sporazuma gradonačelnika 2013. (Covenant of Mayors).

U podne gradonačelnik Bandić otkriva maketu Crkve sv. Marka u Parku Mini Europa u nazočnosti visokih uzvanika među kojima i predsjednika RH Ive Josipovića. Osim gradonačelnika na otvorenju će govoriti i veleposlanik RH Mario Nobilo te idejni začetnik Parka Thierry Meeus.

Nakon toga posjetit će izložbu Hrvatska novinska fotografija koju otvara predsjednik Josipović, a Covenant of Mayors u Europskom parlamentu bit će panelist na temu Postignuća ciljeva Sporazuma gradonačelnika zahvaljujući tehnološkim i socijalnim inovacijama.

Ispred EU parlamenta bit će otvorena i multimedijska izložbe HGK-a – Be CROative, a tamo će se održati i turistička prezentacija grada Zagreba.

Dnevni raspored gradonačelnika završava u 19 sati, svečanim koncertom Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a u dvorani Concert Nobel. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni