Bandić u Dubaiju potpisao sporazum o gradnji “zagrebačkog Mahnattana”

Bandić u Dubaiju potpisao sporazum o gradnji “zagrebačkog Mahnattana”

Na poziv gradonačelnika – generalnog direktora Grada Dubaija Dawooda Abdulrahmana Al Hajirija, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem u ponedjeljak je otputovalo u službeni posjet Gradu Dubaiju.

Gradsko izaslanstvo će u Dubaiju boraviti do 13. ožujka. Danas ujutro zagrebački gradonačelnik se sastao s gradonačelnikom Grada Dubaija Dawoodom Al Hajirijem.

Nakon toga Milan Bandić se sastao i s Mohamedom Alabbarom, osnivačem tvrtke Emaar Properties i direktorom tvrtke Eagle Hills, koja bi trebala graditi »zagrebački Manhattan«.

U izaslanstvu Grada Zagreba, uz gradonačelnika, su i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, poseban viši savjetnik gradonačelnika za investicije i strana ulaganja Harun Omerbašić i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis.

Gradonačelnik Al Hajiri je navodno i prije je pozivao zagrebačko izaslanstvo u posjet, a poziv je obnovljen nakon što je tvrtka u vlasništvu tamošnjeg građevinskog tajkuna Alabbara, čijem su vlasništvu čuveni neboder Burj Khalifa i Dubai Mall, odabrana za zagrebački projekt »Grad u gradu«.

Gradonačelnik Bandić i poduzetnik Alabbar potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem su se dogovorili o načinu provođenja toga projekta, od razvoja do realizacije, piše Jutarnji list. No da bi projekt krenuo u realizaciju potrebno je dobiti »zeleno svjetlo« od zagrebačke Gradske skupštine. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni