Bandić u Banovini najavio obnovu kuća i financijsku pomoć od Zagreba

Bandić u Banovini najavio obnovu kuća i financijsku pomoć od Zagreba

(Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem / Foto: zagreb.hr)

»Kada vidimo stradale iz ova četiri grada i osam općina, ljude koji su najteže stradali, za njih će Zagreb obnoviti kuće ili će im pomoći financijski«, najavio je Bandić

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u subotu je obišao potresom pogođena područja Sisačko – moslovačke županije. Obišao je stradalia područja Petrinje, Gline, Siska i okolnih stradalih mjesta. Tom se prilikom susreo se s gradonačelnikom Grada Petrinje Darinkom Dumbovićem, njegovim zamjenikom Branimorom Bešlićem te sisačko – moslovačkim županom Ivom Žinićem.

Gradonačelnik Bandić je poručio kako je Zagreb uz stanovnike Banovine, a tako će ostati do kraja. Najavio je da će se nastaviti pomagati stradalima bez obzira koje nacije i vjere bili.

»Kada vidim štete i čujem brojke o stradalima, to me podsjeća na Zagreb. Ako itko razumije ovu tragediju onda smo to mi koji smo je doživjeli prije 10 mjeseci. Pomažemo vam koliko možemo«, rekao je Bandić u Sisku.

Ustvrdi je da Banovina doživljava egzodus svakih tridesetak godina. Po njegovim riječima, prvi se dogodio 1991. godine kada je veliki broj stanovnika morao napustiti okupirana područja zbog velikosrpske politike. »Drugi se pak dogodio egzodus građana srpske nacionalnosti 1995. godine, kada nisu poslušali poziv predsjednika Tuđmana da ostanu u svojim domovima«, izjavio je Bandić.

Pomoć zagrebačkih službi

»Zagrebačke službe, interventni timovi našeg Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, članovi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, zagrebački vatrogasci već par sati nakon razornog potresa bili su na terenu i pomagali«, kazao je gradonačelnik Milan Bandić. Najavio je kako će predložiti Gradskoj skupštini da na sljedećoj sjednici raspravi konkretne mjere pomoći stradalome području.

»Kada vidimo stradale iz ova četiri grada i osam općina, ljude koji su najteže stradali, za njih će Zagreb obnoviti kuće ili će im pomoći financijski. Tu ćemo odluku donijeti na Skupštini 2. veljače«, najavio je zagrebački gradonačelnik.

Župan Žinić je Bandiću rekao da je prijavljena šteta na više od 30.000 objekata, te kako će trebati oko 1500 kontejnera. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni