Bandić tuži Milanovića zbog klevete

Bandić tuži Milanovića zbog klevete

Traži se da se premijera kazni sa 500 dnevnih dohodaka, odnosno oko 350 tisuća kuna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je privatno tužiti premijera Milanovića za klevetu i uvrede na Općinskom sudu u Zagrebu. Kako piše Jutarnji list, Bandić smatra da je njegov bivši stranački kolega nakon prvog i drugog kruga lokalnih izbora iznio protiv njega neistine, koje mogu štetiti njegovom ugledu i časti. Traži da se premijera kazni sa 500 dnevnih dohodaka, što bi bilo gotovo 350.00 kuna.

S obzirom da Milanović kao premijer ima imunitet, Bandić je zatražio njegovo skidanje. Mandatno – imunitetno povjerenstvo prijedlog je zaprimilo, no o njemu još nisu raspravljali.

No, od svega vjerojatno neće biti ništa jer je Bandić zahtjev poslao na krivu adresu. Umjesto u Sabor, trebao se obratiti Vladi.

Podsjetimo, za  vrijeme lokalnih izbora Milanović je izjavio kako je na vlasti u Zagrebu „klijentelistička družina“, te da „Zagreb treba očistiti od korupcije“. „To sam mislio i to mislim i dalje“,nastavio je Milanović. Gradonačelnik Bandić to nije želio komentirati već se odlučio tražiti zadovoljštinu na sudu. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni