Bandić: Svakom obliku diskriminacije žena treba odvažno reći “dosta”!

Bandić: Svakom obliku diskriminacije žena treba odvažno reći “dosta”!

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je sugrađankama čestitku u povodu Međunarodnog dana žena koji se obilježava 8. ožujka (8. mart):

Drage dame, drage Zagrepčanke,

od srca vam čestitam Međunarodni dan žena, dan zahvalnosti kojim iskazujemo poštovanje svim majkama, suprugama, sestrama, kćerima i kolegicama.

Taj nas dan uvijek iznova podsjeća na povijest i dugu borbu za žensku emancipaciju i ravnopravnost kao na temeljno ljudsko pravo. Podsjeća nas također da je pred nama još posla i da smo svi, bez obzira što radili i u kojoj ulozi bili, obvezni pomicati granice i promicati ravnopravnost, toleranciju, razumijevanje, solidarnost i zalagati se za temeljne ljudske vrijednosti.

U Gradu Zagrebu to svakodnevno činimo pa žene zauzimaju mjesta koja im po znanju i sposobnostima pripadaju, one prednjače, i u političkim, i u upravljačkim, i u upravnim strukturama. Naše uspjehe uvelike zahvaljujemo upravo toj činjenici.

Upućujući još jedanput iskrene čestitke svim damama, pozivam sve da iskreno i odvažno kažu DOSTA svakomu pokušaju diskriminacije i prešućivanju netolerancije!