Bandić spreman dati ostavku zbog Linića

Bandić spreman dati ostavku zbog Linića

“Pitajte ministra financija kako je za vrijeme rata u Rijeci reagirao kada mu je HDZ htio uzeti novac? Kada je govorio da se u zvjerinjaku treba ponašati kao zvijer. Podsjetite ga na to”, poručio je Bandić novinarima

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na izvanrednoj je konferenciji za novinare danas izjavio da je spreman dati ostavku ako će to spriječiti blokadu gradskog računa zbog neplaćenih 337,5 milijuna kuna za decentralizirane funkcije grada.

“Trinaest sam godina u prvoj zoni odgovornosti i nikada se nisam osjećao jadnije, tužnije i blesavije”, pojadao se Bandić nazivajući najavljenu ovrhu Ministarstva financija ‘pravnim nasiljem’. Njegov pročelnik za financije Slavko Kojić kaže da će u slučaju blokade 22.000 gradskih zaposlenika ostati bez plaće. Obojica su najavila podnošenje ustavne tužbe i pokretanje upravnog spora jer smatraju da je potez Ministarstva nezakonit, objavio je Dnevnik.hr.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac jučer je izjavio da se zakoni moraju provoditi te da ovrha ide prema planu. “Postoje određeni rokovi. Ako se unutar tih rokova, bez obzira o kome se radi – o Gradu Zagrebu ili nekim drugim osobama – ne podmire obveze, postoji izvršenje, zakon se mora poštovati prema svima jednako”, rekao je Lalovac. Ako zagrebački novac ne sjedne na račun državnog proračuna, blokada računa glavnog grada nastupa u ponedjeljak, 15. listopada.

“Pitajte ministra financija kako je za vrijeme rata u Rijeci reagirao kada mu je HDZ htio uzeti novac? Kada je govorio da se u zvjerinjaku treba ponašati kao zvijer. Podsjetite ga na to, koja je to retorika i kakvo je to ponašanje. Jedno govoriti dok ste gradonačelnici a drugo kad ste na vlasti. Podsjetite ga na to, poručio je Bandić novinarima. (banka.hr / danas.hr / politikaplus.com)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni