Bandić se ne osjeća krivim za zloupotrebu položaja i ovlasti

Bandić se ne osjeća krivim za zloupotrebu položaja i ovlasti

(Foto: Facebook / Zagreb te zove)

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje za aferu Agram, u kojoj se gradonačelnika Milan Bandića i suradnike tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. Glavnoj je optužnici pripojena točka vezana za zbrinjavanje otpada u kojoj su optuženi Milan Bandić, Petar Pripuz, Željko Horvat, Ivan Tolić i Ivan Markus, javlja Večernji list.

U točki koja se odnosi na zbrinjavanje otpada Bandić i ostali terete se da su Pripuzovim tvrtkama dodijelili posao zbrinjavanja otpada bez javnog natječaja.

Gradonačelnik i Bandić i svi drugi okrivljenici izjasnili su se da nisu krivi za optužbe po kojima je Grad bez javnog natječaja dodjelio C.I.O.S.-u posao zbrinjavanja otpada, piše portal Index.

Suđenje su novinare pratili i aktivisti među kojima i Dario Juričan, kandidat u nedavnoj predsjedničkoj kampanji koji Bandića javno proziva zbog korupcije.

Bandića je pred Županijskim sudom dočekala skupina građana uz zvižduke i povike »Lopove, lopove!« i »Kriv je, kriv je!«. Oni su gradonačelniku donijeli i darove za zatvor: četkicu za zube, ručnik s njegovim imenom, sapun, toaletni papir i mandarine.

Okupljeni aktivisti raznih udruga nosili su transparente s natpisima »Lopove u zatvore«, »Stavi pravu stvar na pravo mjesto – u Remetinec«, »20 godina Bandićevog terora – tražimo pravdu od suda«, »Institucije su stup korupcije« i dr.

Gordana Pasanec iz Inicijative »Zagreb te zove« smatra kako je »nemoguće da on (gradonačelnik Bandić, op. a.) nije nikad kriv« te da je sramotno što se mijenjaju iskazi, a optužnice stalno nadopunjuju »radi nečijeg interesa«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni