Bandić: Prometne gužve će se zatvaranjem rotora – smanjiti

Bandić: Prometne gužve će se zatvaranjem rotora – smanjiti

»Iz Jadranske avenije će ići zaobilazno na Aveniju Dubrovnik, iz Avenije Dubrovnik na Jadranski most, s Jadranskog mosta pored McDonald’sa na Jadransku aveniju. Znači, manja gužva, a sada se to sve vrtilo«, tvrdi Bandić

Na dnevnom današnje, 17. po redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine našle su se 42 točke, među kojima je i ona o prijedlogu rebalansa proračuna prema kojem bi se gradski proračun povećao za oko 330 milijuna kuna te bi iznosio oko 8 milijardi kuna, odnosno oko 9 milijardi i 700 tisuća kuna s proračunskim korisnicima. Na dnevnom redu je i sklapanje nagodbe prema kojoj bi Republika Hrvatska trebala vratiti novac Gradu koji je od 2007. do 2011. godine u državni proračun uplaćivao novac za decentralizirane funkcije, što nije bio obvezan.

Gradski zastupnici raspravljat će i o prijedlogu izmjene Statuta Grada Zagreba prema kojem bi stručnu službu Gradske skupštine odsad trebao postavljati gradonačelnik, a ne zastupnici Gradske skupštine. Bit će riječi i o mjerama poduzetim radi poboljšanja kvalitete zraka u Novom Zagrebu, kao i o namjeri sudjelovanja Grada Zagreba u osnivanju i izgradnji hrvatskog vojnog muzeja.

Sjednica još takoreći nije niti počela, a klubovi oporbenih stranaka – SDP, GLAS/HSU i lijevi blok zatražili su 20-minutnu stanku radi unutarstranačkih konzultacija glede prijedloga zahtjeva za ocjenu ustavnosti određenih odredbi Zakona o komunalnom gospodarstvu koji im je prekasno stigao, a žele ga dodatno proučiti.

Stanku je zatražio i nestranački zastupnik Marko Torjanac  zbog nezadovoljstva »nedemokratskim ponašanjem« Gradske uprave i Kluba “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” koja traži da se s dnevnog reda skine točka koju je u redovnoj proceduri zatražio, vezano uz prijedlog zaključka za osudu neprimjerenog ponašanja u Gradu Zagrebu.

Na aktualnom satu, gradska zastupnica Vesna Nađ (SDP) zatražila je od gradonačelnika Milana Bandića da se očituje zbog čega se rotor u Remetincu zatvara uoči božićnih blagdana, odnosno 15. prosinca, kad se očekuje povećan intenzitet prometa. Zar se nije moglo to odgoditi za iza blagdana, upitala je Nađ koja je podsjetila da je to već drugi put da se odgađa zatvaranje rotora zbog čega je ocijenila da se radi o »prilično neozbiljnom planiranju radova«. Naime, prvotni je termin zatvaranja rotora bio 2. studenoga, što je prebačeno na 30. studenoga, a posljednji termin je 15,. prosinca. Budući da će sav promet s rotora biti preusmjeren na okolne prometnice, Vesna Nađ je izrazila bojazan da će doći do prometnog kaosa, što je potkrijepila tvrdnjama prometnih stručnjaka. Predložila je da se zatvaranje rotora premjestiti na siječanj, a da se u međuvremenu moglo i s HŽ-om dogovoriti povećanje prometa iz Jastrebarskog i iz Velike Gorice.

Gradonačelnik Bandić je pak odvratio da da nema bojazni, jer će gužve – biti manje. No umjesto da joj odmah odgovori, pozvao je gradske zastupnike da dođu sutra u 18,30 sati na otvaranje Radničke ceste u duljini od pet kilometara, od obilaznice do Slavonske avenije.

Što se pak tiče konstatacija gradske zastupnice Nađ, ustrvrdio je kako je »sve obrnuto« od toga što je ona rekla.

»Niste ništa krivo rekli, točno je da se odgađa po treći put, ali riječ je o pritisku na izvođača kako bismo bili čim prije gotovi s radovima«, rekao je Bandić. Dodao je kako će se gužve smanjiti zahvaljujući pomoćnim cestama koje će se graditi sa četiri strane.

»To bi sve išlo na rotor, a sada na rotor neće ići ništa. Iz Jadranske avenije će ići zaobilazno na Aveniju Dubrovnik, iz Avenije Dubrovnik na Jadranski most, s Jadranskog mosta pored McDonald’sa na Jadransku aveniju. Znači, manja gužva, a sada se to sve vrtilo«, tvrdi Bandić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni