Bandić primio taekwondo crni pojas 7. Dan

Bandić primio taekwondo crni pojas 7. Dan

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u ponedjeljak u Gradskoj upravi korejskog teakwondo velemajstora Lee Kwangbae i Tamaru Pradegan, glavnu tajnicu vodećeg zagrebačkog taekwondo kluba Jastreb i predsjednicu organizacijskog Odbora međunarodnog humanitarnog taekwondo natjecanja 18. Jastreb opena – Kupa veleposlanika Republike Koreje koji se održao u studenome 2016.

Velemajstor Lee Kwangba, jedan od začetnika teakwondoa u Hrvatskoj, uručio je gradonačelniku Bandiću počasnu korejsku diplomu Kukkiwon taekwondo crnog pojasa 7. Dan, koju dodjeljuje korejski institut Kukkiwon – krovna organizacija pri Svjetskoj taekwondo federaciji.

»Ovo je treći put da dodjeljujemo počasnu korejsku diplomu koja se dobiva za izniman doprinos i potporu teakwondo sportu, a gradonačelnik Milan Bandić i Grad Zagreb su ju apsolutno zaslužili«, istaknuo je nakon sastanka velemajstor koji u Hrvatskoj trenutno boravi zbog ispita za crne pojaseve.

Pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić napomenuo je da je ovo još jedan dokaz otvorenosti Zagreba prema svim sportovima. »Teakwondo u našem gradu bilježi desetogodišnju tradiciju, a vodeći teakwondo zagrebački klub je klub Jastreb. Do sada su osvojene brojne medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, a vjerujem da će se i dalje nizati uspjesi«, dodao je pročelnik Lovrić. (zagreb.hr)

Komentari su zatvoreni