Bandić primio rumunjski kraljevski par

Bandić primio rumunjski kraljevski par

”Gradonačelnik je ustvrdio kako je posjet kraljevskog para još jednom potvrdio da je Zagreb istinska europska metropola. To je promocija našeg grada, naše multikulturalnosti, multietičnosti, multikonfesionalnosti”, kazao je

Ivana Vranješ

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u utorak se u palači Dverce sastao s rumunjskim kraljevskim parom, princom Raduom i njegovom suprugom Margaretom, čuvaricom rumunjske krune koji borave u službenom posjetu Hrvatskoj.

Sastanku je nazočio i rumunjski veleposlanik u Republici Nj. e.Constantin Mihali Grigorie. Kraljevski par upisao se i u Knjigu dojmova.

Njezino visočanstvo, princeza Maragreta je rekla novinarima kako se tijekom sastanka s gradonačelnikom Bandićem razgovaralo o nekoliko tema, a osobito o odnosima između Rumunjske i Hrvatske.

„Spomenuli smo i povijest moje obitelji koja je posjetila Hrvatsku, a ta povijest seže više od 120 godina unazad. Razgovarali smo i o mogućnostima nekih zajedničkih projekata, ali to će biti tema nekog budućeg sastanka”, izjavila je princeza Margareta. Dodala je kako se suprug i ona lijepo i ugodno osjećaju u Hrvatskoj te se razmatra mogućnost da postanu zaštitnici ekonomske i gospodarske misije Rumunja u Hrvatskoj. Naglasila je da se na sastanku razgovaralo o suradnji dviju država u visokom obrazovanju. Kazala je da je osim Zagreba njezin suprug jučer posjetio i Opatiju.

Gradonačelnik Bandić je izrazio zadovoljstvo što je rumunjski kraljevski par odlučio posjetiti glavni grad Hrvatske te se tom prigdom sastao s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, rektorom Sveučilišta u Zagrebu Damirom Borasom i predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović.

„Drago mi je da ljudi koji promiču dobro, humanitarni rad, koji pomažu ne samo svojoj zemlji Rumunjskoj, nego i pomažu onima kojima je potrebno, nađu vremena i dođu u naš prekrasni grad. To je promocija našeg grada, naše multikulturalnosti, multietičnosti, multikonfesionalnosti i još jednom se potvrđuje da je Zagreb istinska europska metropola“, istaknuo je gradonačelnik Bandić koji je kraljevskom paru zahvalio na posjeti.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni