Bandić primio Petra Bijelića, jednog od 52 darivatelja koštane srži

Bandić primio Petra Bijelića, jednog od 52 darivatelja koštane srži

Otac petero djece nedavno je humanom gestom spasio život osobi iz Njemačke

Do sada su 52 osobe iz Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pomogle pacijentima u inozemstvu i Hrvatskoj, a jedan od njih je i Petar Bijelić, kojeg je u četvrtak u Gradskoj upravi primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Otac petero djece djelatnik je Zagrebačkog električnog tramvaja, redoviti darivatelj krvi koji sudjeluje u radu Zaklade Ana Rukavina, a nedavno je humanom gestom spasio život osobi iz Njemačke.

„Prošle godine dobio sam poziv iz Registra da se moje matične stanice podudaraju s bolesnikom i 24. veljače ove godine donirao sam matične stanice i sve je dobro prošlo“, rekao je Bijelić u izjavi za novinare. „Nakon dvije godine, koliko mora proći, postoji mogućnost i da se upoznam s primateljem iz Frankfurta ako i on to bude želio. Predivan je osjećaj spasiti nekome život, pogotovo kada i sami imate bolesno dijete i ako bude potrebe ponovno ću to učiniti“, istaknuo je Petar.

Na prijemu je bila i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina Marija Rukavina koja je istaknula da su do sada 52 osobe iz Registra darovale matične stanice, od kojih je 20 za oboljele u inozemstvu i 32 za oboljele iz Hrvatske.

„Moramo biti ponosni na naš registar jer je Hrvatska 2003. godine bila deveta od ukupno 60 zemalja u Svjetskom registru po broju darivatelja na 10 000 stanovnika“, rekla je upraviteljica Zaklade. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni