Bandić pozvao studente i nezaposlene da se jave za čisćenje snijega i “zarade koju kunu”

Bandić pozvao studente i nezaposlene da se jave za čisćenje snijega i “zarade koju kunu”

U sjedištu Zimske službe na Žitnjaku danas je, na poziv gradonačelnika Milana Bandića, održan sastanak Operativnog stožera na kojem je zaključeno da su su ceste na području Zagreba prohodne. Na terenu je 235 ekipa Zimske službe, a do četvrtka ujutro očišćene su i posoljene ulice prvog prioriteta, odnosno prometnice kojima vozi javni prijevoz, a trenutačno se čiste sve ostale ulice. Danas su na redu križanja i odvoz viška snijega.

Do jučer u podne potrošeno je 8 700 tona soli i 5 tisuća tona sipine. Tijekom ovih pet snježnih dana nije bilo većih poremećaja u prometu. Prema prognostičarima, slijedi poboljšanje vremena, u nekoliko narednih dana očekuju se temperature »u plusu« pa će se krenuti u kompletno čiščenje nogostupa, autobusnih stajališta i trgova.

Gradonačelnik Bandić rekao je i da sva parkirališna mjesa trebaju biti čista u roku dva dana pa će Grad angažirati i dodatnu radnu snagu. Stoga je pozvao sve studente i nezaposlene koji »žele zaraditi koju kunu« da se jave. Napomenuo je i da komunalni redari neće kažnjavati one građane koji ne očiste ispred svojih ulaza jer bi to za Grad bio zanemariv prihod te da će i dalje isključivo apelirati na građane da čiste snijeg jer to prije svega rade zbog sebe. Ujedno se zahvalio svima koji čiste ispred svojih ulaza, a ostale je pozvao da isto to učine. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni