Bandić pozvao na dostojanstveno ponašanje u Kninu

Bandić pozvao na dostojanstveno ponašanje u Kninu

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve Zida boli na Mirogoju izaslanik predsjednika Vlade, ministar branitelja Predrag Matić položit će zajednički vijenac s izaslanikom Predsjednika Republike, načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general pukovnikom Dragom Lovrićem

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, visoka državna izaslanstva danas polažu vijence na Gradskom groblju Mirogoju.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić položio je vijence i zapalio svijeće kod Zida boli na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju.

„Povodom Dana pobjede treba za trenutak zastati i zahvaliti se u jednoj rečenici svima onima koji su položili život na oltar domovine, osigurali nama da možemo izgraditi Hrvatsku istinski demokratsku, gospodarski prosperitetnu, europsku, onakvu kakvu su sanjali oni, za što su položili svoje živote“, izjavio je Bandić i pozvao na dostojanstveno i primjereno obilježavanje Dana pobjede i 19. Obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje na sutrašnjoj središnjoj proslavi u Kninu.

Kod spomenika Glas hrvatske žrtve Zida boli na Mirogoju izaslanik predsjednika Vlade, ministar branitelja Predrag Matić položit će zajednički vijenac s izaslanikom Predsjednika Republike, načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general pukovnikom Dragom Lovrićem, izaslanicom predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnicom Gordanom Sobol te izaslanstvima Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, GSOSRH, Ravnateljstva policije i braniteljskih udruga.

Izaslanstva će potom položiti zajednički vijenac i zapaliti svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, pa na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. (hrt / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni